Делегація Європейського Банку Реконструкції та Розвитку побувала у парку Горького

25.09.2012 18:52   -
Автор:

Розмаїття атракціонів, фонтани та вишуканий дизайн. Всі цікавинки відреконстуйованого парку Горького побачила делегація європейського банку.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Он был вообще другой, мы очень много парков и скверов сделали для людей, восстановили фонтаны. Мы создали ценность для города на несколько поколений вперёд.

Гостям запропонували проїхатись на колесі огляду. З висоти пташиного польоту вони побачили місто. Цікавила делегатів й матеріальна сторона реконструкції парку, його привабливість для приватного бізнесу. Адже на території харківського Діснейленду функціонує чимало закладів приватної власності – наприклад, кафе. А за місяць роботи парку на гойдалках та каруселях побувало понад триста тисяч городян. Така популярність місця відпочинку вразила фінансистів з Європи. Аби підкрипити враження їм показали стенд з фотографіями, яким парк був до реконструкції.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Это там, где мы с вами были, рядом с колесом обозрения, здесь сейчас новый фонтан, вот такое было.

Андре Куусвек директор Європейського Банку Реконструкції та Розвитку в Україні

-Очень впечатляет, то есть рады видеть, что в Украине есть город, где муниципальная власть делает что-то на таком уровне, который можно сравнить с Западной Европой, например или Азией, с лучшими парками, так что я за 4 года, что я живу в Украине,  я такого не видел.

Анастасія Полякова, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия