Декларування-2013

06.02.2013 17:35   -
Автор:

Сергій Рябєв -приватний підприємець. Чоловік прийшов до податкової здати щорічну звітність про доходи. Каже, коли в місті відкрились сервісні центри з обслуговування платників подактів, стало набагато легше.

Сергій Рябєв приватний підприємець

-По упрощениям в принципе видится очень много чего. Первое- это очень вежливо и коректно сотрудники налоговой начали помогать, разьяснять что и как заполнить, где в декларации что написать.

Зміни відчула і Ірина Даіко. Каже: тепер черг набагато менше.

Ірина Даіко приватний підприємець

-Сейчас немножко проще. Раньше было здание маленькое, много людей собиралось, сейчас побольше площадь здесь у них, ну и как-то побыстрее все происходит.

Також в інспекції пропонують здавати податкову звітність в електронній формі. Для цього необхідно оформити електронні ключі та підписи.  У підприємців, -нагадують у податковій, залишилось кілька днів аби здати декларації.

Юрій Голєнищев заступник начальника Харківської ОДПІ

-Последний срок подачи декларации- это одиннадцатое февраля две тысячи триннадцатого года. Налоговым кодексом предусмотрена штрафная санкция за несвоевременную подачу декларации в размере ста семидесяти гривен.

Також вже місяць проходить кампанія декларування доходів громадян. Цьогоріч вона проходитиме протягом чотирьох місяців. Декларації прийматимуться до першого травня. Цей документ про майновий стан також можна заповнити в електронному вигляді. Окрім цього, громадяни можуть отримати податкову знижку.  Це у разі сплати за навчання, страхування, внесків до недержавних пенсійних фондів. А також ті, хто всиновлював дітей та сплачував відсотки по іпотечним житловим кредитам.

Євгенія Кутнова