Дегустація для маленьких гурманів

14.03.2013 17:52   -
Автор:

Оксана Кононова кореспондент

-Ось за цими дверима зараз відбудеться дегустація вишуканих напоїв та найсмачніших десертів. Будуть зірки, будуть поважні гості, серед запрошених і Харьковские известия. Ходімо.

Червоної доріжки тут не стелили – бо це звичайна дитяча поліклініка, але зірки були. І не менш поважні за Голівудські – бо це харківські малюки. Вони швидко вишукалися на дегустацію. Молоко, біфівіт, напій кефірний, вершки, наріне, напій з шипшини, настій з кизилу і сухофруктів. Напоїв вистачало, а на десерт – сири різної жирності.

Ось так раз на місяць міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування проводить дегустацію своєї продукції у різних дитячих поліклініках міста. І мета не у рекламі, її підприємство не потребує, розповідає начальник виробничої лабораторії Людмила Лобойко. Каже, для них головне, щоб якомога більше батьків дізналися, що у Харкові є такі продукти для дітей, що не просто смачні, а вкрай корисні. Бо виготовлені з натурального високоякісного молока і не містять жодних консервантів. І підходять такі продукти прикорму дітям вже з шести місяців.

Людмила Лобойко заступник директора з якості КП «Харківська міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування», начальник виробничої лабораторії

-У нас в городе 72 пункта, обеспечиваем мы до 15 тысяч деток. Сама продукция сохраняет и сроки хранения подтверждение тому, напитки – 36 часов, кисломолочка – 48, творожки, то есть сохраняет все те полезные вещества, которые должны находиться в натуральном продукте, потому, что детки должны получать полноценное, качественное, но прежде всего безопасное питание.

Важливість якісного харчування малюків підкреслюють і педіатри. Бо, кажуть, коли у молочці немає хімікатів – діти не страждають від алергії. А правильно приготовлені настої та напої – це запорука того, що організм дитини буде отримувати необхідну норму вітамінів.

Олена Гринь педіатр, завідувач 1-го відділення міської дитячої поліклініки №12

-Мы стали замечать, что детки, которые едят питание с молочной фабрики-кухни не болеют кишечными инфекциями, имунная система у них крепче, ну они растут более здоровыми и их психо-эмоциональное развитие опережает развитие детей, которые питаются чем родители сочтут нужным.

Та тут таких батьків не було. Взагалі, констатують фахівці, нині такі часи, що матусі стають більш прискіпливими до продуктів для своїх дітей. І визначитися з ними допомагають і ось такі дегустації, і школи здорового харчування, що за ініціативи міського департаменту охорони здоров"я відкриті у всіх дитячих поліклініках. Як результат – все більше дітей батьки переводять на корисне харчування. І, кажуть, не шкодують.

Яна мати Маші

-Мы уже месяц пользуемся, с 6 месяцев, нам очень нравится творожок и сметанка. Перед тем как заказать мы пробовали "Агушу" и сырки, которые в супермаркете продаются, ребенок не ел, а с молочной кухни ел и довольный и просит еще добавки.

Ксюша мати Миколи

-Пробовали брать базарное и пользовались детским питанием, детское питание кушает, а базарное не кушает.

Та і на цьому на молочній фабриці-кухні зупинятися не збираються. Кажуть, батьки самі підказують, що ще необхідно виготовляти, аби задовольнити усі потреби дітей. Тож незабаром перелік продуктів поповниться і козячим молоком.

Оксана Кононова