“Де була дитина, в який час, день – вже залишиться загадкою”, – нові подробиці пошуку дворічної Віолетти (відео)

28.05.2023 16:45   -

23 травня о 21 годині пошуково-рятувальний загін «Мілена» отримав інформацію від поліції, що у селі Скрипаї зникла дворічна дівчинка. Співзасновник загону Костянтин Рюмшин каже, що спочатку вони вагалися, чи збирати волонтерів, адже пошуки потрібно було проводити на місцевості, де поблизу точилися бойові дії. Також вже розпочиналася комендантська година.

КОСТЯНТИН РЮМШИН СПІВЗАСНОВНИК ПОШУКОВО-РЯТУВАЛЬНОГО ЗАГОНУ «МІЛЕНА»
Насправді на пошуку знаходили нерозірвані снаряди та навіть декілька мін. І в ті квадрати ми перестали відправляти пошуковців, їх відпрацьовували професіонали, тобто ДСНС, Нацгвардія та поліція.

Попри усі складнощі, в ніч з 23 на 24 травня на місцевість виїхали декілька волонтерів. Також до пошуків долучилися хлопці з батальйону «Легіон», які знаходилася в той час не на фронті. Вони змогли задіяти дрони та тепловізори. Працювали до 5-6 ранку.

КОСТЯНТИН РЮМШИН СПІВЗАСНОВНИК ПОШУКОВО-РЯТУВАЛЬНОГО ЗАГОНУ «МІЛЕНА»
Також паралельно з нами працювали підрозділи ДСНС, у них також були квадракоптери з тепловізорами. Ми розподілили між собою напрямки та квадрати, хто які квадрати буде переглядати.
Також до пошуку долучилися громадська організація щит, вони постійно відгукуються на такі на такі пошуки в максимально оперативно виїжджають на них. Було 3 кінологічні собаки, які оглядали місцевість разом з нами.

Пошуки в цю ніч були марними. Вдалося знайти лише дитячий слід. Але не було підтвердження, що це саме відбиток Віолетти. Проте пошуки почали здійснювати саме в тому напрямку.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

КОСТЯНТИН РЮМШИН СПІВЗАСНОВНИК ПОШУКОВО-РЯТУВАЛЬНОГО ЗАГОНУ «МІЛЕНА»
Наші інфорги в той час приймали декілька десятків дзвінків на годину, звонили нібито свідки.
На жаль за всю ніч, за перший день жодних результат дзвінки від свідків не дали.
Місцевість складна, тому людині, яка раніше не була на подібних пошуках не підготовлена їй здається, що це не проходима така місцевість, але як показує практика, то людей і дітей ми знаходимо саме в таких максимально важкодоступних місцях, куди людині важко пройти.

Другий день теж не приніс результатів. Тому на третій день команда пошуковців вирішила, окрім повторної перевірки лісів, перевірити декілька полів, з великою густою травою. В суботу вже відгукнулася більше людей. Всього працювали майже 70 волонтерів та 300 співробітників поліції, ДСНС та нацгвардії.

КОСТЯНТИН РЮМШИН СПІВЗАСНОВНИК ПОШУКОВО-РЯТУВАЛЬНОГО ЗАГОНУ «МІЛЕНА»
Де ж все-таки знайшли дитину, чи були там пошуковці. Саме наші пошуковці, які вже давно в нашому загоні, мають такий застосунок, який без виходу в інтернет запитує трек, переміщення. Після кожного пошуку ми збираємо ці треки, накладаємо на одну карту і дивимося, де пройшли, а де могли пропустити. Саме в той квадрат наші пошуковці заходили один раз і то це було в перший день.
Як показав його трек, він був приблизно в метрах 30 від точки, де знайшли дитину. Але ви всі розумієте, що це була перша ніч. Далеко не факт, що дитина була там. Мало того більш вірогідно, що дитина пересувалася лісом декілька днів. І пересування було хаотичним. Можливо пошуковці на її слід, де вона проходила натрапляли не один раз, але де була дитина, в який час, день, це вже залишиться загадкою для всіх. Дитина знайдена і це найголовніше.

Віолетту знайшли в лісі в заростях. Вона жива, але дуже виснажена. Її передали на обстеження до лікарів.

КОСТЯНТИН РЮМШИН СПІВЗАСНОВНИК ПОШУКОВО-РЯТУВАЛЬНОГО ЗАГОНУ «МІЛЕНА»
Вона повністю вся покусана комарами, вона підпухша, пішла алергія, є обезвожування в неї але загрози життю і здоров’ю немає.

ОСТАННІ НОВИНИ