Данілов: «Росія починає благати про перемовини»

07.02.2023 12:43   -

«Росія починає благати про перемовини та намагається знайти посередників». Про це розповів секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв‘ю «Радіо НВ». У свою чергу, Україна висунула чотири умови: «звільнення всіх українських територій; відповідальність через трибунал тих людей, які розпочали війну, які вбивають цивільних; гарантії безпеки України; відповідальність».

У НАТО планують змінити підхід до ведення сучасних війн, враховуючи досвід України. «Ми повинні досягти балансу між цифровою та кінетичною зброєю, якщо ми прагнемо зберегти нашу безпеку», – заявив заступник генсека НАТО Мірча Джоане. Адже вперше за багато десятиліть цінності Альянсу опинилися під загрозою через агресію рф, цитує «Укрінформ».

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Швейцарія готується відмовитися від багаторічного нейтралітету щодо експорту зброї, – передає «Рейтерз». Лідер правоцентристської партії FDP Тьєррі Буркарт подав до уряду відповідне прохання. «Ми хочемо бути нейтральними, але ми є частиною західного світу. Інші країни хочуть підтримати Україну і зробити щось для безпеки і стабільності Європи. Вони не можуть зрозуміти, чому Швейцарія каже «ні».

ОСТАННІ НОВИНИ