ДАІ нагадує: пасок безпеки – шанс врятувати життя

18.07.2012 23:19   -
Автор:

Автоінспектори вийшли на дороги міста. Автомобілі, де водії чи пасажири не пристебнуті – зупиняють. Коротка лекція, наклейка з нагадуванням у подарунок та попередження, що наступного разу буде стягнуто штраф у розмірі п’ятдесяти однієї гривні.

Олег Ніконенко старший інспектор відділу ДАІ м. Харкова

-Проводячи такі профілактичні заходи ми намагаємося у черговий раз звернути увагу водіїв на обов’язкове користування ременем безпеки. Основним фактором ризику є те що водій та пасажири, діти у транспортних засобах у разі ДТП отримують дуже серйозні травми, а іноді і гинуть.

За статистикою шістдесят п’ять відсотків українських водіїв практично не користуються пасками безпеки. В той же час сумні цифри постраждалих під час ДТП доводять – порушники правил дорожнього руху гинуть частіше, ніж сумлінні водії. Вага людини під час зіткнення збільшується щонайменше у сорок разів, тож відмова від паска безпеки веде до важких пошкоджень.

Анатолій водій

-Они нужны обязательно. Ну без ремней… Это наша жизнь, наша безопасность и наших пассажиров.

Володимир водій

-Учитывая, что я обратил на себя такое внимание, я всем говорю, что я больше… Или по крайней мере буду очень внимательным в этих вопросах.

За початку року на шляхах Харкова сталося близько трьохсот аварій, тридцять вісім людей загинуло, з них дев’ять діти,травмовано – понад п’ятсот чоловік. Фахівці впевнені, якщо б всі учасники руху користувалися пасками безпеки кількість постраждалих скоротилася б втричі.

Андрій Соловйов, Євгеній Дроботов, Харьковские Известия.