Дахи міста звільняють від крижаних брил

25.12.2012 22:56   -
Автор:

Проїжджа частина по вулиці Пушкінській огороджена червоною стрічкою. Бо згори, на одному з будинків, збивають кригу. На висоті працюють фахівці цієї справи й окрім професійного спорядження із собою мають:

Олег Кінаш скелелаз

-Храбрость духа и настроение.

Олег Кінаш збиває бурульки з дахів вже не перший рік. Він – професійний скелелаз. Та зараз гори змінив на дахи висОток. Та і тут, каже Олег, труднощів вистачає.

Олег Кінаш скелелаз

-Вот этот козырёк, так называемый отвес, выступ – вот это самое сложное, которое, когда не на что опереться.

Сезон прибирання бурульок з дахів будинків тільки-но розпочався. Зараз у роботі – близько сорока заявок. Для цього задіяно тридцять шість спеціалістів. Та у січні, коли за прогнозами буде пік викликів, кількість висотників збільшать до півсотні. За законом, у місті можуть організувати прибирання бурульок лише на будинках комунальної власності. На домах ОСББ та спорудах різних організацій та фірм таку роботу мають організувати самостійно. Керівники профільних департаментів цей процес проконтролюють.

Роман Нехорошков директор Департаменту житлового господарства

-Пока это только предписания для выполнения этих работ. А дальше, если произойдёт какая-либо ситуация, связанная с падением сосулек, повреждения имущества, или будет пострадавший, то тогда наступает другая мера ответственности: это милиция, правоохранительные органы будут разбираться.

Найчастіше бурульки утворюються на покрівлях із похилими покрівлями. Більше таких Дзержинському, Київському та Фрунзенському районах.

Олена Завгородня Віктор Ноздрачов Харьковские Известия