Цветочные часы в Саржином Яру будут показывать время

03.07.2012 22:24   -
Автор:

Вже незабаром у Саржиному Яру можно буде почути стукіт годинникового механізму. Саме тут, на пагорбі біля церкви зі зрубів, вмонтують вимірювач часу. Квітковий.

Наталія Лужаєва, харків'янка:

-Это элемент благоустройства. Здесь просто такая зона рекреационная. И люди сюда приходят отдыхать. И может те, кто здесь загорает, конечно, им это будет очень даже выгодно, и приятно в то же время.

Квітковий годинник для городян – не в новинку. Такий декілька років тому був головною прикрасою проспекту Гагаріна. Але у рамках реконструкції та розширення цієї магістралі, ароматний вимірювач часу прибрали. У мерії кажуть, довго підбирали для годинника нове місце. Зупинилися на Саржиному Яру.

Віталій Корольов ,харків'янин:

-Конечно, впишеться. Здесь кругом цветочки. Я думаю – нормально будет.

Та перед тим, як годинник встановлять на нове місце пагорбу, на цій території проведуть додаткові роботи.

Ігор Потапенко, підрядник:

-Для начала здесь будет поставлен специальный фундамент, укреплён склон. Будет специальный бункер для часового механизма. В них будет смонтирован специальный часовой механизм, будет постоянная система защиты от дождя, от снега, от воді, антивандальная защита. И потом вся эта конструкция на зиму будет под прозрачным колпаком закрываться.

Для збереження усіх частин часового механізму встановлять тут і цілодобове відеоспостереження. Час, що вказуватиме годинник, буде видний з різних куточків Саржиного Яру. Бо крім того, що він буде розташуваний на висоті, стілки та циферблат підсвічуватимуться. Звірити часи по новому квітковому годиннику городяни зможуть вже на День міста.

Олена Завгородня, Віктор Ноздрачов ,Харьковские Известия.