Цьогоріч вищі навчальні заклади приймають тридцять тисяч першокурсників

31.08.2012 23:07   -
Автор:

Сюзанна Тарасян першокурсниця

-Волнительно было поначалу, но сейчас уже успокоилась. Много студентов, много новых знакомых, новых лиц, это меня радует.

Дівчина хвилюється, бо вона вже не школярка, вона стала студенткою академії міського господарства. Попереду в неї тернистий шлях до знань і дорога в доросле життя. Та не тільки в неї. Виш цьогоріч поповнився тисячею першокурсників.

Володимир Бабаєв ректор Харківської національної академії міського господарства

-Это в два раза больше, чем в одиннадцатом году и на семьдесят человек больше, чем в десятом году. Почему мы сравниваем с две тысячи десятым годом, потому что это как раз соответсвующие периоды. Вы знаете, демографическая яма прошлого года, это нонсанс, поэтому по всем вузам был большой недобор.

Ректор каже, усі бюджетні місця заповнені, і контракті теж. До гуртожитків першокурснків поселили і всі питання зі вступами вже вирішені,-говорить Володимир Бабаєв, у першокурсників сьогодні свято, посвячення у студенти. Їх приїхали привітати почесні гості.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

Харьков сегодня является одним из лучших городов в Украине и ваша академия является ведущей при разроботке стратегии развития города Харькова до тридцатого года. И мы поставили перед собой, как город, как рукодство города, как териториальная громада большую задачу-ввести Харьков в сто лучших городов Европы. И у нас есть такой потенциал, и такая возможность.

Тож саме ці першокурсники можуть писати нову історією міста,- каже мер. Як і спортсмени. їх теж вітають зі вступом, в академії фізичної культури. А вони одразу демонструють свої таланти.

Приймають у свою велику студентську родину й першокурсників в академії будівництва та архітектури.

Валерій Писаренко народний депутат України

-Сегодня тот день, который они не забудут никогда. Более того, они живут в студенческой столице Украины и от этого еще больше воспринимают студенческую жизнь. Стараемся, чтобы их жизнь, студенческая, была наполнена знаниями, но и при этом радостью в пределах действующего законодательства.

Приїхала з Рівного підкорювати студентську столицю і Оксана Богданець. Бо хоче вчитися на лікаря саме у Харкові. І довгі роки навчання цьому фаху її не лякають.

Оксана Богданець першокурсниця

-Вік живи, вік учись. Я спочатку, знаєте, було так думала, що так довго, але в принципі професія лікаря- це дуже відповідальна професія. Я просто хочу прожити життя і після себе залишити якийсь слід.

І таких як вона, мріючих стати лікарями, у медакадемії сьогодні урочисто вдягли у білі халати. Вітаючи з таким відповідальним кроком у житті.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Здоровье- самая главная в жизни ценность, потому что мы живем один раз. И мы должны в этой жизни сделать все для того, чтобы та возможность, которая нам дана на этом свете- дарить добро, помагать людям, была воплощена. И вы как люди молодые, будущее нашей страны, будете прославлять те традиции, которые здесь существуют в Харькове, в медицинской школе.

Студентські роки не забути ніколи,- каже нардеп Валерій Писаренко. Та щоб додати до цього дня ще більше вражень, для хлопців та дівчат першого вересня на площі Свободи буде традиційне посвячення у студенти. На них чекають виступи відомих зірок. Та це не єдина приємність.

Валерій Писаренко народний депутат України

В этом году город Харьков сделал вам такой подарок и решил вашу одну проблему, он вам вернул льготу на наземный транспорт. Сейчас вы можете пользоваться этой льготой, это облегчит вам немножко обучение.

Так само урочистості пройшли в університетах радіоелектроніки, економічному, харчування та торгівлі. Усього до великої студентської родини цьогоріч приєднались майже тридцять тисяч юнаків та дівчат.

Євгенія Кутнова, Віктор Ноздрачов, Євген Дроботов. Харьковские Известия