Цього року у Харківському зоопарку планують будівництво будинку для жирафів та проведення благоустрою

09.01.2013 18:45   -
Автор:

Хліб, печево та морква. Андрій прийшов до зоопарку не з порожніми руками, вирішив нагодувати тварин смачненьким, мовляв, дуже за ними скучив.

Андрій Богдан 11 років

-Мне хотелось на них посмотреть, а где ты сейчас их увидишь животных, нигде, только собак и кошек.

Відвідувачів взимку  тут небагато, втім для любителів тварин ніяка погода не перешкода. Родина Шкурко, давно запланувала цю екскурсію.   

Наталія Шкурко мешканка м.Суми

-Приехали в Харьков и не могли не зайти. Очень любим животных, особенно ребёнок.

Дарина Шкурко мешканка м.Суми

-Я люблю больших кошек, а здесь их аж 9 видов, поэтому мне очень хотелось сюда прийти.

До холодів, зазначають у зоопарку, підготували всі приміщення, в яких утримуються тварини. Втім плани надалі грандіозні. З міського бюджету виділено півтора мільйона гривень на благоустрій і оновлення дорожнього покриття. А ще мають намір будувати нові помешкання для тварин, адже за сучасними вимогами строк експлуатації багатьох споруд вже закінчився.  

Олексій Григор'єв директор Харківського зоопарку

-Постоянно ухаживать, дезинфицировать эти здания намного дороже, чем построить новое. Поэтому в Европе, как правило, каждые 20 лет обновляется весь этот фонд. У нас фонд не обновлялся больше 100 лет. Мы нашли понимание, у нас скорее всего на следующий год и дальше будет поэтапно обновление жилья для зверей. 

Проект одного з таких помешкань вже на стадії реалізації.

Анжела Сушко кореспондент

-На цьому місці колись був яр, тепер територію привели в порядок і заклали фундамент для будівництва жирафника, нового приміщення для майбутніх мешканців Харківського зоопарку. 

Пара жирафів з'явиться, як тільки закінчать зводити будівлю і можливо вже в цьому році. Кажуть, це буде величезний скляний будинок з усіма необхідними умовами для їх утримання. Як-то помешкання для слонів. Він хоча і невеликий, але цілком придатний для проживання. Для Тенді і Ауна тут завжди плюс двадцять три і на вулицю вони виходять лише на коротку прогулянку.  

Олег Грищенко завідувач відділу слонів Харківського зоопарку

-Тенди у нас очень любит снег, она с ним играет, скидывает его и на себя набрасывает. а вот Аун наш самец относится к нему очень нежелательно и иногда даже не хочет выходить на него. 

А навесні у зоопарку очікують черговий беббі-бум. Звірі зможуть порадувати відвідувачів новим потомством. Першими готуються до появи малят ведмеді.  

Андрій Богдан 11 років

-Мне тут всё понравилось. Тут так здорово.

Анжела Сушко, Ярослав Кононенко, Харьковские Известия.