Ціни на соціальні сорти хліба на Харківщині знизяться

25.01.2013 17:27   -
Автор:

Олександр Журба показує свої покупки – половинка улюбленого "Дарницького" і сьогодні як ласощі – дві булочки з корицею.

-Вот это мы с женой одну булку на вечерю делим.

Для нього, каже, підвищення ціни навіть на 20 копійок, вже суттєве, а тому нещодавнє подорожчення сприйняв без схвалення.

Олександр Журба пенсіонер

-Хлеб подорожал не в нашу пользу, для нас это дорого.

Втім вартість хлібу найближчим часом знизиться до минулорічної ціни. Для цього сьогодні на Харківщині було підписано Меморандум взаєморозуміння між органами влади, виробниками і продавцями хліба.  

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Как в старые добрые времена нам необходимо было объединиться, посмотреть какие есть дополнительные резервы, чтобы не повышать стоимость социальных сортов, объединить усилия вместе с аграрным фондом, с торговыми сетями и вернуть цены на социальные сорта такими,  какие они были до 15 января.

На Харківщині протягом двох останніх років вартість соціальних сортів хліба не підвищувалась, кажуть фахівці. Але за цей час подорожчали борошно та енергоносії, збільшилась мінімальна заробітна плата, тож хлібопекарі по закінченню дії прпереднього Меморандуму, 15 січня цього року, підняли ціну на окремі сорти. Сьогодні ж погодились повернути її на колишній рівень.

Юрій Сапронов заступник голови Харківської облдержадміністрації

-"Дарницкий" круглый, который весом 1 кг будет стоить в рознице 4 грн.79. коп. Белый хлеб, весом 550 гр. – "кирпичик", он будет стоить 2 грн. 50 коп.

Точну дату, коли у магазинах перепишуть цінники на нові, хлібовиробники не називають, кажуть, найближчим часом.

Андрій Раєнок генеральний директор хлібозаводу "Салтівський"

-Сейчас приеду и подпишу приказ и с завтрашнего дня будет изменена цена. Другой вопрос, что может быть с учётом подписания контрактов с теми же сетями – это не произойдёт завтра в рознице. Но тем не менее, думаю, виечение 2-3 недель мы решим этот вопрос по всем каналам сбыта в т.ч. и по сетям.

А щоб хлібопекарі не залишилися у збитках, знизивши ціни на соціальний хліб, в адміністрації домовились як підтримувати рентабільність виробництва.  

Юрій Сапронов заступник голови Харківської облдержадміністрації

-Бизнес получит муку по такой цене на весь свой объём выпускаемых хлебо-булочных изделий, включая баранки и пряники, образно говоря, по той же цене, по которой он будет получать муку на социальный хлеб. Это своеобразный компенсатор со стороны государства и со стороны областной власти.

В засіках області є майже 300 тисяч тон зерна і  Аграрний фонд готовий повністю забезпечити потреби у борошні всіх підприємств. Стабільних цін дотримуватимуться до кінця цього року. Такий термін дії Меморандуму. І такій новині Олександр Журба спочатку навіть не повірив, а потім зрадів не на жарт.   

Олександр Журба пенсіонер

-Я "за" не только двумя руками, а и ногами. Очень хорошая.  Я бы сейчас, вот прямо сейчас могу расцеловать сколько угодно.

Анжела Сушко