ЦИК начала принимать протоколы с мокрыми печатями

23.07.2019 14:40   -
Автор:
Центрвиборчком почав приймати протоколи з мокрими печатками. Про це повідомила голова комісії Тетяна Сліпачук.
 
Тетяна Сліпачук голова Центральної виборчої комісії
 
ЦВК на своєму засідання розглядає та приймає окремо протоколи окружних виборчих комісій про підсумки голосування в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та протоколи ОВК про підсумки голосування в одномандатному окрузі. Відповідно, кожна окружна виборча комісія зобов'язана доставити до ЦВК два протокол. 
 
У партії Слуга народу є великі шанси сформувати однопартійну більшість у Верховній Раді нового скликання. Згідно з попередніми оцінками, за списками партія отримає 121 мандат, що дозволить формувати фракцію в кількості понад 226 депутатів. Таким чином партія Слуга народу, ймовірно, зможе вдаватись до залучення в свій склад депутатів-самовисуванців. Це буде першим випадком в історії незалежної України. Експерти наголошують, що монобільшість — ключовий ризик для української демократії. До того ж, на думку експертів, в Україні не буде особливої системи стримувань та противаг. 
 
Гліб Вишлінський, директор Центру економічної стратегії
 
Конкуренція завжди краща за монополію. Повна ж монополізація влади однією політичною силою збільшує ризик зловживання цією монополією і спроб її законсервувати. 
 
Новий парламент також відрізнятиметься великою кількістю жінок, порівняно з попередніми. Так, за попередніми результатами до Верховної ради проходять 87 представниць жіночої статі. З них 61 – по списках від партій та 26 по мажоритарних округах. А це більш ніж 20% від кількості депутатів.