Чи справне у Харкові «Зоряне небо» на Сумській. Коментар спеціалістів

27.01.2023 18:48   -

Через повномасштабну війну у Харкові суттєво постраждало вуличне освітлення. Мова про конструкції, ліхтарі та міську ілюмінацію. Найбільше дісталося мікрорайону Північна Салтівка, Горизонту та центральній частині мегаполіса. Незважаючи на те, що Харків щоночі без освітлення, комунальники проводжують виконують роботи з реконструкції пошкоджених об’єктів.

ГЕННАДІЙ СОСОННИЙ КЕРІВНИК ДІЛЬНИЦІ ДЕКОРАТИВНОЇ ПІДСВІТКИ ТА МОНТАЖУ ІЛЮМІНАЦІЇ КП «МІСЬКСВІТЛО»
Наиболее пострадала улица Сумская на участке от площади Свободы до парка Горького. Нам пришлось полностью демонтировать всю иллюминацию на этом участке. Она уже не подлежит восстановлению. “Хорошо прошлись” по парку Горького. Были повреждены опоры, которые были демонтированные, отправили производителю на восстановление. А сейчас мы производим работы на площади Свободы по восстановлению иллюминации на самой площади. Из-за взрывной волны были повреждены конструкции, оборваны провода. И сейчас мы восстанавливаем это.

Окрім Сумської та парку Горького сильно дісталось і саду Шевченка, що був обстріляний касетними боєприпасами. На пішохідних зонах досі про це нагадують вирви. А понівечені конструкції спеціалістам довелось демонтувати, щоб після реновації повернути на місце. Взагалі робота з відновлення пошкодженого вуличного освітлення ведеться щодня, так, щоб і як до повномасштабної війни нічний Харків грав вогнями.

ГЕННАДІЙ СОСОННИЙ КЕРІВНИК ДІЛЬНИЦІ ДЕКОРАТИВНОЇ ПІДСВІТКИ ТА МОНТАЖУ ІЛЮМІНАЦІЇ КП «МІСЬКСВІТЛО»
Оба “звездных неба” работают. То, что было повреждено на Пушкинской, мы восстановили уже и оно полностью работает. Когда будет Победа оно снова порадует всех харьковчан.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Згідно інформації комунального підприємства «Міськсвітло», з початку повномасштабного вторгнення у Харкові було усунуто понад 3600 аварій на мережах зовнішнього освітлення. Окрім того замінили вже майже 90 пошкоджених опор, близько 370 світильників та півтори тисячі ламп. Ремонт пережили майже 20 тисячі світильників. І це лише частина зі списку виконаних робіт. Так протягом 11 місяців війни комунальні служби повернули освітлення більш ніж 600-м харківським вулицям та відновили справність на понад 980 кілометрах мереж вуличного освітлення.

ОСТАННІ НОВИНИ