Чи готовий Харків до сильних весняних дощів?

28.03.2023 20:23   -

Більше півтисячі кілометрів закритих мереж. Та ще з 60 кілометрів відкритих водовідвідних систем. І це мова суто про зливову каналізацію, що пролягає під дорогами Харкова. Зараз всі комунікації спеціалісти перевірили і там, де це необхідно, їх прочищають. Весною це є обов’язковою нормою. Оскільки системи забиваються через мул та пісок.

ВОЛОДИМИР ЗАЛІСЬКИЙ ГОЛОВНИЙ ІНЖЕНЕР КП «КОМПЛЕКС ІЗ ЕКСПЛУАТАЦІЇ ОБ’ЄКТІВ ІЗ ВОДОЗНИЖЕННЯ І ЗЛИВОВОЇ КАНАЛІЗАЦІЇ»
Система зливової каналізації повинна постійно знаходитися в працездатному стані. І виконувати функції в повному обсязі. Для цього підприємство постійно виконує роботи з прочистки трубопроводів, колекторів, дощоприймальних оглядових колодязів від піщано-мулових наносів. Зараз ми з вами знаходимося при виконанні робіт виробничої ділянки з прочистки мереж зливової каналізації гідродинамічним методом. Це за допомогою спецтехніки гідродинамічної машини та мулосос. Роботи такі у нас проводяться постійно. Цю мережу сьогодні завтра ми промиємо, а дальше багато планів з прочистки. Всього планується по місту ось таким ось методом прочистить близько 34 кілометрів мереж. Крім того виробничими бригадами постійно виконується очистка оглядових дощоприймальних колодязів від піщано-мулових наносів, випускних оголовків зливової каналізації.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Та окрім робіт з прочистки мереж зливової каналізації, постійного догляду за водовідвідними каналами та гідротехнічними спорудами, комунальні служби проводять планові ремонти.

ВОЛОДИМИР ЗАЛІСЬКИЙ ГОЛОВНИЙ ІНЖЕНЕР КП «КОМПЛЕКС ІЗ ЕКСПЛУАТАЦІЇ ОБ’ЄКТІВ ІЗ ВОДОЗНИЖЕННЯ І ЗЛИВОВОЇ КАНАЛІЗАЦІЇ»
Зараз проводяться роботи з поточного ремонту мережі зливової каналізації, а саме заміна зруйновного кірпічного дощоприймального колодязя на збірний залізобетонний елемент. Іменно заміна таких дощоприймальних колодязів залізобетонних,- в цьому році планується підприємством виконати в кількості 130 одиниць. Крім того планується виконати поточний ремонт оглядових та дощоприймальних колодязів: заміна горловин, заміна люків, дощоприймачів в кількості 700 одиниць. Це ті колодязі, що потребують ремонту.

У разі, якщо цього не робити, кажуть спеціалісти, дощоприймальні колодязі не справлятимуться з потоками зливних вод, що можуть виникати в результаті сильних злив. А це може спричинити підтоплення територій. Що завдасть суттєвих незручностей як автомобілістам, так і пішоходам.

ОСТАННІ НОВИНИ