Чи буде наступ на Харків? Аналітика від ISW

02.03.2023 14:03   -

Наступу на Харків – не буде. Такого висновку дійшли експерти американського інституту вивчення війни. Більше того, зараз окупанти більше зайняті укріпленням оборони: працюють над мінуванням прикордонних районів Бєлгородської області, а також встановлюють протитанкові загородження. Інформацію підтвердили і у Генштабі ЗСУ.

ISW АМЕРИКАНСЬКИЙ ІНСТИТУТ ВИВЧЕННЯ ВІЙНИ
Російські війська зміцнюють позиції на державному кордоні у Бєлгородській області. 1 березня Генштаб України повідомив, що російські сили перекинули інженерне обладнання та встановлюють протитанкові міни у Новобудівці Друга та Горьківському Бєлгородської області — приблизно за 47 км на північний захід від Харкова.

З посиланням на дані українського Генштабу, аналітики інституту зазначають, що наразі формування російських угрупувань на північному напрямку Харківської області не зафіксовано.

ISW АМЕРИКАНСЬКИЙ ІНСТИТУТ ВИВЧЕННЯ ВІЙНИ
Такі дії з боку росіян також вказують на те, що російські війська не готуються до відновлення наступальних дій у цьому районі.

Водночас противник продовжує тероризувати населені пункти Харківщини, що знаходяться на межі з Луганською областю. Так, за даними Генштабу, протягом минулої доби окупанти обстріляли 10 населених пунктів регіону.

ГЕНЕРАЛЬНИЙ ШТАБ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ
Протягом доби противник обстріляв населені пункти Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Тернова, Охрімівка, Потихонове, Дворічна, та Кіндрашівка на Харківщині. Застосував БпЛА з бойовим навантаженням неподалік Бударок Харківської області.

Аналітики американського інституту вивчення війни констатують, що зараз російські війська зосередили свої сили у напрямку Куп’янськ-Сватово-Кремінна. За даними українського Генштабу, наші військові міцно тримають позиції та відбивають атаки з боку противника.

ОСТАННІ НОВИНИ