Чверть століття на посту. Його старший дільничний Жовтневого району зустрів в роботі

07.02.2013 18:36   -
Автор:

Підказати, допомогти і попередити порушення. З таким девізом на своєму посту вже як чверть століття працює старший дільничний Дмитро Максимюк. У його обов'язки входить щодня обійти близько сорока п'яти багатоповерхівок і декілька сотень приватних будинків. Каже, люди до нього звертаються з усім "що накипіло".

Дмитро Максимюк старший дільничний інспектор Жовтневого райвідділу

-Это в основном семейные скандалы, несовершеннолетние. Ну вот даже бабушка, котораая приходит, ей 80 лет, говорит Дмитрий Васильевич сделала племянница томограф, вот она сделала, но я понимаю, что что-то там неправильно, вот надо вы сходите узнайте, перепроверьте. Ну что ей откажешь? Неоткажешь. (улыбается) Приходится идти в больницу к врачу узнавать это всё выяснять, а потом её всё доложить.

Та є серед підопічних дільничного і багато родин, які називаються – неблагонадійні. І у таких -  він частий гість.

У цій родині Дмитру Максимюку постійно доводиться розміряти дві конфліктуючі сторони. Господиня квартири розповідає, її тридцятирічний син по вихідних частенько себе веде неадекватно. Причина всьому багатовікова проблема – зелений змій.

Валентина часто страждає від насильства сина

-Поднимает руку на меня, когда только выпьет. Я начинаю говорить ему говорить, он начинает оскорблять – мразь и поднимает руку.

Від розмов з дільничним, каже жінка, в родині настає затишшя, хоча й ненадовго. І тут правоохоронець знову йде у сім'ю – заспокоювати та розміряти. Свого охоронця порядку на районі знають усі в обличчя, кажуть місцеві мешканці. Пенсіонерка Валентина Рязанова говорить, зустрічається з ним щодня о восьмій ранку коли йде до магазину за молоком.

Валентина Рязанова пенсіонерка, мешканка Жовтневого району

-Всегда пройдёт поздоровается, как дела спросит "Та здорово!" Ну и всё. Ну тишина и покой!

Місцеві кажуть, дільничний за свої 25 років роботи наставив на шлях істинний не одного розбишаку. Серед них і колишній робочий, а тепер пенсіонер Микола Фісун.

Микола Фісун раніше попадався дільничному за дрібне хуліганство

-Ну в основном за выпивку, у нас такая была работа тяжёлая в литейке, так шо прыходылось трошкы выпыть, чтоб работать. Наказывал конечно, и штрафы и всё.

Йти зі своєї посади дільничний поки не збирається. У планах відсвяткувати і ювілей – п'ятдесят років роботи.

Ігор Бескровний