Чугуевская районная больница получила новую операционную

17.03.2012 15:29   -
Автор:

Ще зовсім недавно в стінах Чугуївської лікарні тривав ремонт. Тепер її не впізнати. Тут оновили все: починаючи від стін та підлоги до нової системи опалення, вентиляції та електрообладнання. Нову операційну облаштували підвісними лампами, сучасною наркозною та дихальною апаратурою, встановили спеціальні столи. Тепер, кажуть лікарі, тут здійснюватимуть операції, яких не могли робити раніше. Наприклад – ендоскопія внутрішніх органів та суглобів. Встановили тут і сучасний рентген-апарат. Його вартість більше двох мільйонів гривень. Він замінив старий, що відпрацював більше тридцяти п`яти років.
Олександра Суфіянова кореспондент

З появою нового рентген-обладнання зявилася можливість робити дослідити набагато швидше та якісніше. Наприклад, на знімки нирок витрачається тепер утричі менше часу, ніж раніше, що значно зменшує навантаження на пацієнта під час дослідження.

Лілія Пугачова лікар-рентгенолог

Сейчас аппарат делает исследования абсолютно все, как графические, начиная с внутривенных исследований, фистулография, аортография ск и также мы можем делать томографию. послойный разрес органа.

Та і взагалі завдяки сучасному обладнанню тут зможуть обслуговувати втричі більше пацієнтів. Та на цьому оновлення лікарні не завершується.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

Но работы там еще очень много. Мы сегодня осмотрели и приемное отделение, и реанимацию, смотрели сегодня травму, очень много предстоит работы, но я не сомневаюсь, что мы поэтапно сделаем и это.

Загалом на ремонт Чугуївської операційної з обласного бюджету витратили понад мільйон гривень. Операційна в Чугуєві – не єдина відремонтована в області. Протягом останніх років їх відновили чи не в усіх районах Харківщини. Ще один крок в реформуванні медицини регіону – відновлення реанімаційних відділень міжрайоних медичних центрів, що розпочалося наприкінці минулого року.

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов, ХИ.