Что ждет хорька- прорицателя после Евро-2012?

21.06.2012 19:19   -
Автор:

Тхір Фред живе у харківському зоопарку вже три роки. Співробітники зоосаду кажуть, що це дуже жвава і контактна тварина. Він полюбляє не лише перекидатися через голову, а навіть залізати у рукав або за комір відвідувачів. Нещодавно у Фреда помітили незвичайний дар передбачення. Йому показували по телевізору футбольні матчі, а потім пропонували на вибір дві мисочки з їжею, на яких прикріплені прапорці збірних. І майже завжди Фред робив правильний вибір. Продемонструвати свій талант тхір зміг і під час Євро-2012. Щодня о 16.00 на фан-зоні йому також пропонують дві мисочки з однаковою їжею. Аби нагуляти тварині апетит, працівники зоопарку навіть змінили його звичний режим харчування.

Валерія Цеханська , завідувач відділу приручених тварин Харківського зоопарку:

-Мы кормим его в 8, потом в 4, потом в 6. Делаем такой промежуток, чтобы он потом на фанзоне выбрал какую-нибудь мисочку.

Незважаючи на гарний апетит, до сьогоднішнього дня Фред вірно передбачив результати лише трьох матчів. Втім, його опікуни не приховують, що робота Фреда на фан-зоні – це лише шоу.

Олексій Григор’єв , директор Харківського зоопарку:

-Как бы он не предсказывал матчи, люди получили огромное удовольствие, наблюдая и за этим процессом, и сравнивая его предсказания с тем, что происходило на самом деле.

Думки вболівальників щодо прогнозів Фреда розділилися.

Сергій, харків'янин:

-Я думаю, что хорек Фред угадает чемпиона, который будет на Евро.

Яна, харків'янка:

-Что-то последнее время он бегает на одну сторону, к одной и той же мисочке. Может там намазали чем-то или молока подлили. Последнее время он предсказывал победу Украине, а она не выиграла.

Джордж, гість зі Швейцарії:

-Я вважаю, це 50 на 50. Але це забавна гра, тому тхір не завжди вгадує.

Ще 10 днів чемпіонату і Фред повернеться до звичайно життя: буде, як і раніше, жити у будинку юнатів та розважати дітлахів.

Олексій Григор’єв ,директор Харківського зоопарку:

-Может, он будет вспоминать фанзону, может, будет вспоминать болельщиков. Ему, наверно, было интересно, как его возили на красивой машине среди огромного стечения людей.

Проте Фред не буде сумувати. Він, на відміну від інших 30 тхорів, які живуть у харківському зоопарку, давно став популярним. Фред бере участь у різноманітних екскурсіях, виїзних лекціях, розважає дітей у школах та інтернатах. Але зіркової хвороби, кажуть його опікуни, не має.

Вікторія Зова, Сергій Перець, Євген Дроботов, "Харьковские известия".