Чому затягується офіційне оприлюднення результатів виборів?

02.11.2020 16:51   -
Автор:
Харківський окружний адміністративний суд розглянув позов "Озиційної платформи – За життя" щодо скасування рішення територіальної виборчої комісії з вимогами проведення повторного перерахунку голосів. Вердикт судді – таки скасувати рішення ТВК і повторно розглянути скаргу! Вже з початку підрахунку голосів, розповідає юрист, представники політичної партії "Озиційна платформа – За життя" намагаються здійснити повторний підрахунок голосів по багатьох виборчих дільницях на території міста Харкова. Подають численні скарги до територіальних виборчих комісій.
 
Олексій Менів адвокат, представник юридичної служби політичної партії «Блок Кернеса – Успішний Харків»
 
Це ніщо інше, як затягування процесу офіційного оприлюднення результатів виборів. Всі скарги нічим не обґрунтовані. А нібито ґрунтуються, що "Блок Кернеса" набрав більше голосів чим ми, тому треба перерахувати голоси.
 
До цього територіальні виборчі комісії відмовили у задоволенні цих скарг, говорить Олексій Менів, тож "Опозиційна платформа – За життя" і звернулася до Харківського окружного адміністративного суду з відповідними позовними заявами.
 
Олексій Менів адвокат, представник юридичної служби політичної партії «Блок Кернеса – Успішний Харків»
 
Ситуація цікава тим, що, по-перше, позов був визнан голової ТВК, а голова ТВК за моєю інформацією, як мені відомо, висувався у ТВК від ОПЗЖ, тобто ОПЗЖ подає позов про перерахунок голосів і їхній же голова, який від них, визнає цей позов і суд приймає рішення. Друге – "Блок Кернеса" хотів взяти в ньому участь, як третя сторона. Коли ми прийшли на судове засідання сьогодні на 10 ранку і подали заяву про те, що ми хочемо виступити, як третя сторона, виявилося, що суд вже прийняв рішення і відбулося його проголошення.
 
Розгляд справи відбувся без повідомлення інших учасників процесу, без громадськості, пояснює юрист. За його словами, під час винесення рішення судом був порушений Кодекс адміністративного судочинства. 
 
Олексій Менів адвокат, представник юридичної служби політичної партії «Блок Кернеса – Успішний Харків»
 
Суд зобов’язаний був перевірити ці факти документально, а не на підставі просто слів. Рішення вступає в силу протягом двох днів. Наша політична партія обов’язково подасть апеляційну скаргу.
 
Олексій Менів зазаначає, що як стало йому зрозуміло із проголошеного судового рішення, суд задовольнив позов на тій підставі, що нібито представників ОПЗЖ не викликали до Слобідскої ТВК на розгляд іх скарги, і засідання відбулось без них. Проте, насправді, представники ОПЗЖ ходили на засідання комісії. Таким чином суд ухвалив рішення на підставі неправдивої інфоормації, яку надав голова ТВК.