Чому Україна досі не отримує зброю за ленд-лізом – NEWS REVIEW

20.12.2022 13:30   -

Речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко пояснив, що Україна не отримує зброю від США за ленд-лізом, аби заощадити бюджет на майбутнє. Як пише «Громадське», за цією програмою Америка надаватиме техніку в оренду чи на умовах лізингу. Тож зараз «США надають допомогу Україні коштом власного федерального бюджету», – уточнив Ніколенко.

«Станом на зараз інстинкт самозбереження повністю його ще не покинув». Так представник ГУР Міноборони Андрій Юсов прокоментував готовність Лукашенка вступити у війну проти України. Як пише «Українська правда», Юсов сподівається, що президент Білорусі й надалі відмовлятиметься від такої ідеї, бо це стане «актом суїциду і для його режиму, і для його армії».

Генсек ООН Антоніу Гутерреш вважає, що найближчим часом переговорів між Україною та рф не буде. Водночас, він сподівається, що у 2023 році війна все ж закінчиться, – пише ТСН. «Підвищення ефективності зернової угоди, додавання до неї нових складових- експорту аміаку, прискорення обміну полоненими» – це те, на чому ООН концентрує зусилля, – зазначив Гуттереш.