Чистый город: к борьбе с наркотиками присоединяется все больше харьковчан

11.11.2019 17:52   -
Автор:
Програма "Чисте місто" набирає обертів і до неї долучається все більше громадських організацій. А цей аспект є дуже важливим, зауважують у міськраді. Адже лише спільними зусиллями можна подолати глобальну проблему – розповсюдження та вживання наркотиків. І от роль громадських організацій в ініціативі Харківської міської ради, віце-мер Світлана Горбунова Рубан обговорила з активістами. Небайдужі харків"яни розповідали своє бачення проблеми та подальшу боротьбу.  
 
Марина Ніколаєва громадський експерт
 
Мы великолепно понимаем, что базовая целевая аудитория находится в интернете, поэтому мы готовим специальный сайт, где через соцсети ребята могут задать вопросы и мы договорились с медцентром "Альтернатива", что их специалисты будут консультировать на бесплатной основе и конфиденциальной.
 
Також активісти планують запустити серію соціальних роликів в місцях громадського харчування та не тільки, саму діяльність вони планують вести як на телебачені так і в інтернеті. Адже організації взяли на себе обов"язок у проведенні активної інформаційної кампанії. 
 
Марина Ніколаєва громадський експерт
 
Нам было очень важно то, что общегородская команда и поддержанная городским советом. Горсовет был инициатором в том, что мы собрались, чтобы попытаться побороть эту проблему.
 
Програму "Чисте місто" ухвалили цьогоріч. Але за цей час було зроблено чимало: проведені батьківські збори із роз"ясненням проблеми, по місту почали розміщувати білборди і з номерами телефонів, куди потрібно звертатися, з"явився соціальний патруль, який шукає закладників та повідомляє про них поліції. Та все це лише мала частина великої програми, адже міськрада поставила собі за мету – залучити якомога більше спеціалістів, які знають про проблему наркотиків і знають як її подолати. 
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення
 
Ми за розпорядженням Харківського міського голови Геннадія Кернеса створили Координаційну раду, в яку увійшли всі фахівці і представники громадськості, які мають дотик до цієї проблеми. Мається на увазі і охорона здоров"я, і соціальний захист, і наші школи, і наші виші, і наш Департамент освіти, і наш департамент сім"ї та молоді і 12 громадських організацій, які вже сьогодні активно працюють на полі. 
 
Світлана Горбунова Рубан каже, головне – не лише бажання міськради та фахівців, а й всіх небайдужих харків'ян. І приємно, додала віце-мер, що їх стає дедалі більше.