Чисте місто: у Харкові продовжуть боротьбу з розповсюдженням наркотиків

13.08.2020 14:40   -
Автор:
Позбавитися від зарази всіма можливими шляхами. І мова зараз не про якусь інфекцію, чи то вірус, а про боротьбу із наркотиками та їхнім розповсюдженням. Саме цим займаються фахівці, волонтери, депутати та правоохоронці в рамках програми «Чисте місто». І сьогодні на нараді підбили підсумки такої праці за рік. 
 
Взагалі, каже віце-мер Світлана Горбунова-Рубан, за цей час було зроблено чимало. Проводилася й робота в школах, влаштовували лекції, як для учнів, так і для батьків. Знімали соціальні ролики, фільми та реклами, створили соціальний патруль, який проводив рейди з виявлення закладників та наркозалежних, також в телеграмі з"явився чат-бор, завдяки якому можна блокувати канали з розповсюдженням заборонених речовин. Тобто зібрали всіх небайдужих.  
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення
 
Это было такое движение на встречу друг другу. И со стороны общественных организаций, и со стороны власти, что я даже не могу использовать слово подключение. Общественные организации активно работали еще до создания координационного совета и активно участвовали в создании самой программы, о которой мы сегодня будем говорить и они продолжают также активно работать дальше. Это и акции "Живи", и борьба за чистый город, вы видели, это и сбор грязных шприцов, это закрашивание всех адресов, которые на стенах рисуют.
 
А ще до цієї боротьби з забороненими речовинами та їхнім розповсюдженням долучилися й колишні наркозалежні. 
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення
 
Они нам дают очень дельные советы и мы их очень внимательно слушаем. Я вам скажу больше, за то время, когда у нас активизировалась эта работа, когда мы о ней начали много рассказывать, очень много информации в фейсбуке, в социальных сетях, действительно, появились молодые люди со словами: "Вот я сумел, я решил отказаться от этого и я готов поработать вместе с вами". Я считаю, что это наши первые победы, о которых мы уже имеем право говорить.
 
Тож перемоги є, хоча ця програма "Чисте місто" була пілотної, але зараз хочуть, аби ця ініціатива та Координаційна рада працювали на постійній основі. 
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення
 
Это был такой своеобразный пробный камень в эту тему, но в определенной степени справились с этой программой и учитывая, что на эту сессию мы подали в повестку дня вопрос о принятии этой программы на 2021 до 2025 года, то есть пролонгировать действующую программу, то нам просто необходимо до сессии итоги этой программы за год и наметить те моменты, которые будут у нас стратегически определенными для нашей дальнейшей работы.
 
І якщо хтось хоче долучитися до роботи в програмі "Чисте місто", контакти всіх організацій, які співпрацюють з муніципалітетом, можна дізнатися на сайті Харківської міської ради.