Чи довго протримається долар в межах 28,5 грн – прогнози експертів

16.11.2020 12:00   -
Автор:
На сьогодні в обмінниках Харкова за 1 долар пропонують 28, 20 грн. Кілька днів тому він був дорожчим на 40 копійок і сягнув свого дворічного максимуму. Та вже найближчими тижнями експерти прогнозують коливання курсу від 28 до 28,50 грн. А на кінець року – 29 грн. 
 
Богдан студент
 
Це просто мерзость. Это ужасно, на самом деле. Не дают простому народу пожить нормально.
 
Оксана економіст 
 
Много. Доллар никак не падает. Лучше, если бы он упал. Плохой результат сейчас. Если жильё покупать,то в долларах, то конечно влияет. Мы, как молодая семья, с мужем собираем доллары, никак не соберем. На машину тоже надо в долларах собирать. Так что для нас это очень нужный момент. 
 
Калі студент. 
 
Это нормально для нас, для иностранцев. Нормально. Но, думаю, для украинцев это не очень.
 
Володимир пенсіонер 
 
Как-то одинаково, что было, что сейчас стало. Ну, давайте, так – не очень сильно поменялся пока курс. 
 
За висновками експертів, за тиждень курс долара по відношенню до гривні на різних сегментах валютного ринку змінився рівномірно, але не суттєво. Курс віднайшов рівновагу і деякий час протримається в зазначеному діапазоні: 28,10 – 28,30 грн за долар. Спеціалісти також акцентують, що до кінця року гривня ще здешевшає через перспективи зростання випадків захворювання COVID-19  і посилення карантинних обмежень. А от укріплення нацвалюти у листопаді визване загальним падінням долара у відношенні до більшості валют в зв’язку з виборами в США і позицією очікування покупцями. За словами експертів, як тільки ситуація з виборами нормалізується, курс вірогідніше за все повернеться до позначки 28 грн 40 коп за долар. А ось довгострокового укріплення на рівні 28-ми грн. очікувати не слід.