"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Четвертий Міжнародний економічний форум “Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи”

На четвертий Міжнародний економічний форум "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи" з"їхались дипломати із шістнадцяти країн світу. Прибули представники більше двадцяти міжнародних компаній. В тому, що перша столиця, варта інвестицій, учасників форуму запевнив міський голова Геннадій Кернес. Підкреслив -  динаміка розвитку проявляється в усіх сферах. Приклад тому, гідне проведення футбольного чемпіонату. І вже зараз місто готується до наступної події,- Чемпіонату Європи з баскетболу дві тисячі п"ятнадцятого року. Ще один приклад, парк Горького, який вражає навіть іноземних туристів. Реалізація глобальних проектів якнайкраще демонструє лідерство. Тож сьогодні в рамках форуму міськрада підприсала Меморандум про співпрацю з Державним агентством з інвестицій. Документ покликаний поліпшити інвестклімат і вплинути на економічний розвиток першої столиці. Спільно з ним, у Харкові буде реалізовуватись національний проект "Чисте місто".

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Харьков сегодня является главной площадкой по привлечению инвестиций в развитие экономики нашего региона и Украины. Соответственно, один из национальных проектов. Это проект "Чистый город". Мы в нем участвуем, и я думаю, что в ближайшее время, мы наверное уже проинформируем всех, как будет проходить этот проект.

Ця угода, каже нардеп Валерій Писаренко, допоможе запроваджувати і нові національні проекти. На Харківщині реалізують дев"ять таких і у різних галузях.

Валерій Писаренко народний депутат України

-Харьков интенсивно развивается, инвесторы не должны бояться идти сюда, вкладывать деньги. И опять же с учетом увличения границ площади города Харькова, площадь для творчества инвесторов еще больше расширилась.

У рамках форуму, голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ, запропонував створити на Харківщині інвестиційний фонд з підтримки малих та середніх підприємців. Подібний експеримент вже запроваджений у Чернівцях. І за три місяці його роботи, від бізнесменів надійшло аж сімдесят проектів за для реалізації. Перспективні – будуть профінансовані. Тож, такий Фонд має існувати і у першій столиці.

Дмитро Фірташ Голова Федерації роботодавців України

-Я могу сказать, что мы вот только что разговаривали с мером и губернатором. И они эту инициативу поддержали. Сегодня, уже не выходя отсюда, два человека подошло, бизнесмена, и они сказали, что готовы участвовать в этом Фонде. То есть я думаю ,что мы будем просить местную власть о том, чтобы они поддержку, а  я такую поддержку уже получили. За два месяца это можно сделать.

Під час форуму обговорювали також напрямки співпраці у сільському господарстві, сфері харчування. У цих галузях Харківщина теж найперспективніший регіон України. І ці темпи можна нарощувати, зазначив губернатор Михайло Добкін. А завдяки інвесторам зі світовим ім"ям, Слобожанщина розширить географію співробітництва.  

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Компания Shell, которая  в этом месяце уже приступит к началу строительства новой скважины, газовой, она со временем привлечет сюда большое количество компаний, которые имея заказы от нее, будут создавать новые робочие места. Однозначно, вместе с мировыми брендами появится больше компаний, малоизвестных, но так необходимых нам.

Подібні економічні форуми можуть стати майданчиком для укладання багатомільйонних контрактів, -наголосив Михайло Добкін. У цьому його підтримує й депутат міськради Анатолій Денисенко.

Анатолій Денисенко депутат Харківської міськради

-Мы продвигаем наш регион в этой конкурентной борьбе на лидирующие позиции  с точки зрения привлечения инвестиций. Такие системные мероприятия, которые проходят уже в четвертый раз,они очень большую роль играют для нашего региона. И для того, чтобы мы заняли лидирующие позиции не только в нашей стране, а может быть и более в крупных масштабах.

Євгеня Кутнова, Ігор Луханін.Харьковские Известия