Четвертий Міжнародний економічний форум “Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи”

07.09.2012 22:20   -
Автор:

На четвертий Міжнародний економічний форум "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи" з"їхались дипломати із шістнадцяти країн світу. Прибули представники більше двадцяти міжнародних компаній. В тому, що перша столиця, варта інвестицій, учасників форуму запевнив міський голова Геннадій Кернес. Підкреслив -  динаміка розвитку проявляється в усіх сферах. Приклад тому, гідне проведення футбольного чемпіонату. І вже зараз місто готується до наступної події,- Чемпіонату Європи з баскетболу дві тисячі п"ятнадцятого року. Ще один приклад, парк Горького, який вражає навіть іноземних туристів. Реалізація глобальних проектів якнайкраще демонструє лідерство. Тож сьогодні в рамках форуму міськрада підприсала Меморандум про співпрацю з Державним агентством з інвестицій. Документ покликаний поліпшити інвестклімат і вплинути на економічний розвиток першої столиці. Спільно з ним, у Харкові буде реалізовуватись національний проект "Чисте місто".

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Харьков сегодня является главной площадкой по привлечению инвестиций в развитие экономики нашего региона и Украины. Соответственно, один из национальных проектов. Это проект "Чистый город". Мы в нем участвуем, и я думаю, что в ближайшее время, мы наверное уже проинформируем всех, как будет проходить этот проект.

Ця угода, каже нардеп Валерій Писаренко, допоможе запроваджувати і нові національні проекти. На Харківщині реалізують дев"ять таких і у різних галузях.

Валерій Писаренко народний депутат України

-Харьков интенсивно развивается, инвесторы не должны бояться идти сюда, вкладывать деньги. И опять же с учетом увличения границ площади города Харькова, площадь для творчества инвесторов еще больше расширилась.

У рамках форуму, голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ, запропонував створити на Харківщині інвестиційний фонд з підтримки малих та середніх підприємців. Подібний експеримент вже запроваджений у Чернівцях. І за три місяці його роботи, від бізнесменів надійшло аж сімдесят проектів за для реалізації. Перспективні – будуть профінансовані. Тож, такий Фонд має існувати і у першій столиці.

Дмитро Фірташ Голова Федерації роботодавців України

-Я могу сказать, что мы вот только что разговаривали с мером и губернатором. И они эту инициативу поддержали. Сегодня, уже не выходя отсюда, два человека подошло, бизнесмена, и они сказали, что готовы участвовать в этом Фонде. То есть я думаю ,что мы будем просить местную власть о том, чтобы они поддержку, а  я такую поддержку уже получили. За два месяца это можно сделать.

Під час форуму обговорювали також напрямки співпраці у сільському господарстві, сфері харчування. У цих галузях Харківщина теж найперспективніший регіон України. І ці темпи можна нарощувати, зазначив губернатор Михайло Добкін. А завдяки інвесторам зі світовим ім"ям, Слобожанщина розширить географію співробітництва.  

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Компания Shell, которая  в этом месяце уже приступит к началу строительства новой скважины, газовой, она со временем привлечет сюда большое количество компаний, которые имея заказы от нее, будут создавать новые робочие места. Однозначно, вместе с мировыми брендами появится больше компаний, малоизвестных, но так необходимых нам.

Подібні економічні форуми можуть стати майданчиком для укладання багатомільйонних контрактів, -наголосив Михайло Добкін. У цьому його підтримує й депутат міськради Анатолій Денисенко.

Анатолій Денисенко депутат Харківської міськради

-Мы продвигаем наш регион в этой конкурентной борьбе на лидирующие позиции  с точки зрения привлечения инвестиций. Такие системные мероприятия, которые проходят уже в четвертый раз,они очень большую роль играют для нашего региона. И для того, чтобы мы заняли лидирующие позиции не только в нашей стране, а может быть и более в крупных масштабах.

Євгеня Кутнова, Ігор Луханін.Харьковские Известия