Чеські трамваї та унікальні для України автобуси отримав Харків від міжнародних партнерів (відео)

10.11.2022 17:50   -

Цей трамвай, що отримав Харків від Чехії, тепер курсуватиме маршрутом №20 – від Південного вокзалу до станції метро «Перемога». І, як зазначає мер Ігор Терехов, наразі така підтримка від партнерів – украй важлива. Адже один із найпопулярніших та важливих видів громадського транспорту серед харків’ян – трамваї – значною мірою постраждали внаслідок російських обстрілів.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
140 трамваев пострадало в той или иной степени. 36 – вообще не подлежат восстановлению. У нас есть еще свои трамваи, которые мы реконструируем после обстрелов, которые были. Есть те, которые уцелели. Мы таким образом делаем логистику города, чтобы практически по всему городу была возможность добраться из центра в другие концы. Каждую неделю планируем выпускать новый трамвай. Всего планируем около 20 трамваев, чтобы было у нас в городе. Это – именно из Чехии.

А це вже автобуси, які місто також отримало від міжнародних партнерів. Він вміщає до 150 пасажирів. Завдяки цьому, пояснює мер, їх можна запустити на найдовші маршрути в Харкові. Зокрема цей – курсуватиме 263-м маршрутом, що сполучає Олексіївку та Салтівку.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
У нас сегодня 2 таких автобуса. Кроме того, еще 7 автобусов 15-метровых, они чуть поменьше. Тем не менее, они будут действительно отвечать тем требованиям, которые сегодня есть ко всем транспортным средствам. Мы специально сертифицировали эти автобусы, потому что таких автобусов в Украине никогда не было. И сегодня мы получили сертификат и эти автобусы выходят на маршруты.

За словами Ігоря Терехова, міжнародні партнери обіцяють і далі постачати Харкову різні види громадського транспорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові запустили ще один тролейбусний маршрут (відео)