Чернобыльцы Украины требуют принять законопроект “6292”

11.04.2018 12:09   -
Автор:
Півтисячі ліквідаторів аварії на ЧАЕС зі всієї України -  з’їхались до Харкова на всеукраїнські збори. Головною темою форуму став законопроект "6292" розроблений депутатами партії "Відродження" спільно з самими чорнобильцями.
 
Віктор Жигаєв заступник голови ХОО "Союз Чорнобиль України " 
 
Если этот закон будет принят то он на 99%  будет удовлетворят участников ликвидации на ЧАЭС. Он позволит чернобыльцам чувствовать себя не изгоями на окраине нашей страны, а полноценными гражданами.   
 
А для цього автори законопроекту пропонують: збільшити розмір чорнобильських пенсій і пенсій з інвалідності, заборонити зменшення їхнього розміру рішенням Кабміну, збільшити грошову компенсацію вартості продуктів харчування для чорнобильців та допомогу на оздоровлення постраждалим від Чорнобильської катастрофи. І це не весь перелік того, що передбачає законопроект розроблений депутатами партії "Відродження".  
 
Володимир Скоробагач заступник голови Харківської обласної ради, керівник фракції партії "Відродження" в Харківській облраді 
 
В Харьковской области более 20 тысяч людей со статусом "чернобыльца" и я вам скажу с уверенностью, что и ХОГА, и ХОС, и городской совет  вместе с мэром Геннадием Адольфовичем Кернесом делает все возможное чтобы поддержать ликвидаторов  на местном уровне. Уверен, что восстановление справедливости в отношении чернобыльцев и поддержит наш Президент П.А.Порошенко, наша задача добиться усилия и добиться принятия законопроекта партии "Відродження", который даст возможность на законодательном уровне обеспечить чернобыльцам достойный социальный уровень. Мы будем делать все возможное для того, чтобы добиться и восстановить справедливость.
 
Збереження пільгового проїзду в громадському електротранспорті для чорнобильців, 50-відсоткова знижка на сплату комунальних послуг для вдів – ліквідаторів аварії на ЧАЕС. І все це тут на місцевому рівні муніципалітет зміг зберегти для чорнобильців. 
 
Марія Іванова голова комітету вдів-ліквідаторів аварії на ЧАЕС Харкова та Харківської області 
 
Я хочу поблагодарить Геннадия Адольфовича Кернеса за ту помощь, которую сделал наш мэр Геннадий Адольфович Кернес большое ему спасибо. Я хочу обратиться к депутату Скоробагачу Владимиру Ивановичу. Я обращаюсь к вам с просьбой для решения вопросов вдов по области. Сделайте такую помощь. потому, что вдовы с области тоже звонят ко мне и просят помочь в решении вопроса по коммунальным услугам, который  сейчас сделал Геннадий Адольфович Кернес.
 
Прохання вдів, зазначили на форумі, найближчим часом спробують вирішити і на обласному рівні. Сам законопроект партії "Відродження" учасники  форуму схвалили одноголосно. З також підтримали резолюцію із вимогою якнайшвидше внести його на розгляд депутатів Верховної ради.  
 
Володимир Пилипенко перший заступник голови партії "Відродження" 
 
Ми задоволені тим, що все таки партія "Відродження" розробила саме той законопроект, який необхідний чорнобильцям необхідний для того, щоб відновити  всі  ті права , відновити всі ті гарантії, які держава за конституцією зобов’язалась надавати  учасникам ліквідації аварії і постраждалим від аварії на ЧАЕС. Ми будемо вимагати від ВР, щоб  цей законопроект, який був винесений в залу  на перше читання, оскільки він пройшов уже профільний комітет і комітет профільний рекомендував прийняти цей законопроект "6292" за основу, щоб потім всі змогли спільно доопрацювати.