Чернобыльцы по-прежнему получают заниженные пенсии

28.02.2019 14:24   -
Автор:
Микола Власенко один з ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Чоловік розповідає, відповідав там за спецзв"язок. Коли Микола Власенко повернувся додому, стан його здоров'я погіршився. І він отримав другу групу з інвалідності і вийшов на пенсію. Але зіткнувся з деякими труднощами.  
 
Микола Власенко пенсіонер, чорнобилець
 
Я получал пенсию повышенную, но по решению Николая Яновича Азарова, она приостановлена, пересчитана по другой тарифной сетке.
 
Тож пенсіонер вирішив діяти й подав позов до суду на Пенсійний Фонд. 
 
Микола Власенко пенсіонер, чорнобилець
 
Суды выиграны положительно, в сторону чернобыльцев, таких как я не один.
 
Та навіть це не допомогло. Зараз його пенсія складає 3702 гривні, а мав би отримувати, за вироком суду, 7040, але рішення не виконується. Тому Микола Власенко звернувся по допомогу до народного депутата Валерія Писаренка, бо сподівається, що на державному рівні можна буде виправити несправедливість по відношенню до всіх чорнобильців. Тож політик уважно вислуховує проблему і пропонує свій алгоритм дій. 
 
Валерій Писаренко народний депутат України  
 
Мы хотим полностью взять все материалы, чтобы понять, что еще можно сделать для того, чтобы этот вопрос урегулировать, то есть на сегодняшний день, например, надо понять объем средств, которые накопились по выплатам этим, сколько таких людей как вы сегодня в стране. Это сотни тысяч, это миллионы людей, которые ожидают своих выплат. Надо, чтобы Минфин посчитал сумму, которую сегодня государство должно и тогда надо инициировать, что не надо перевыборные там давать тысячи или полторы тысячи взятки на выборы. Верните тем, кому вы должны, деньги. И инициировать изменения в государственный бюджет, чтобы государство компенсировало вам деньги уже по выигранным вами судам.           
 
Крім того, додає Валерій Писаренко, він вже підготував депутатський запит Прем"єр-міністру України Володимиру Гройсману щодо проблем із пенсіями для чорнобильців.