Чергові спрощення на кордоні

27.07.2012 19:03   -
Автор:

Двадцять секунд на перевірку документів на кордоні. Це стане можливим із введенням електронної картки. Придбати її можна за сімнадцять гривень. До неї вносяться усі дані громадянина, і при перетині кордону просто зчитуються. Така система вже зарекомендувала себе під час Єврочемпіонату.
 
Олег Бєлка начальник відділу прикордонного контролю

-Гражданин, который имеет эту карту пребывает на линию паспортного контроля, соответственно идентифицирует себя по указанному гейту, информация выводится инспектору пограничной службы на монитор компьютера и автоматически информация вносится в базу данных.

Такою системою поки що обладнані не усі пункти пропуску. Є аналогічні  в аеропорту, місцевому пункті "Журавлівка", "Гоптівка". Але прикордонники планують найближчим часом встановити термінали зчитування електронних карток скрізь. Ще одним нововведенням для спрощеного контролю стане те, що міграційну картку можна буде роздрукувати з сайту, внести дані, і тим самим скоротити час на кордоні. Окрім того, менше часу витрачатиметься, якщо турагенства будуть завчасно подавати списки тих, хто мандрує. Інформацію про спрощення будуть доносити до відома громадян не тільки прикордонники, а турагенства й обласна адміністрація.

Денис Дармостук директор обласного комунального закладу "Організаційно-методичний центр туризму"

-Мы хотим в августе месяце максимально быстро туроператорам, турагентам эту систему донести. И начиная с первых наших праздников, которые будут в конце августа День города и День независимости уже попытаться это все применить.

Євгенія Кутнова, Євген Шинкаренко.Харьковские Известия