Чергові обіцянки від влади – 8 тисяч для ФОПів і податкові канікули

25.11.2020 13:28   -
Автор:
Бізнес у відчаї. У свою чергу влада не залишає спроб знайти консенсус з громадянами та підприємцями. Цього разу гарант Конституції Володимир Зеленський заявив, до парламенту найближчим часом подадуть проект закону, щодо заходів підтримки громадян та бізнесу у зв’язку з карантинними обмеженнями. Мова про ФОПи та найманих працівників, чия сфера діяльності потрапляє під закриття через коронавірус. Їм обіцяють одноразову матеріальну допомогу у розмірі восьми тисяч гривень.
 
Володимир Зеленський Президент України 
 
Для цього потрібно зробити три кроки: Перше – зайти в додаток "Дія"; Друге – ввести дані; Третє – номер банківської картки. Далі перевірка даних і максимум через кілька днів 8 тисяч гривень приходять вам на картку
 
На програму виділять майже десять мільярдів гривень. Також, за словами Президента, підприємці одержать одноразову матеріальну допомогу для збереження робочих місць. Ця сума буде пропорційна часу простою бізнесу, у розмірі до 8 тисяч гривень на одного працівника. Бізнес, що зупиниться, пропонують, щоб також отримав компенсацію витрат на сплату єдиного соціального внеску за найманих робітників. На це потрібно передбачити майже півтора мільярда гривень. 
 
Володимир Зеленський Президент України 
 
Якщо через посилення карантину ваша діяльність забороняється, ви отримаєте компенсацію на сплату ЄСВ за своїх найманих працівників. І  передбачаються податкові канікули. При посиленні обмежувальних заходів 200 тис. фізичних осіб – підприємців 1-ї групи будуть звільнені від сплати всіх податків і зборів, включно з ЄСВ.
 
І все це запровадять за сприятливих умов та підтримці парламенту. А поки що більшість підприємців і досі не отримала компенсації за період першого трьохмісячного локдауну. Тож з певним скептицизмом, кажуть, ставляться і до нових обіцянок. Тим паче, що обмеження вже є, а рішення про допомогу громадянам і бізнесу лише анонсуються.