Чергове послаблення карантину. Відкриття баз відпочинку

09.06.2020 13:28   -
Автор:
Масковий режим та соціальне дистанціювання планують залишити і після карантину. З такою заявою виступив президент України Володимир Зеленський. На думку гаранта, послаблення карантинних обмежень необхідні задля країни, задля її громадян, але небезпека залишається.
 
Володимир Зеленський президент України
 
Послаблення карантину врятують економіку, але не забуваймо, що коронавірус нікуди не зник, і від нього треба й надалі рятувати життя. Жорсткий карантин був недаремний, впевнений, що він рятував багато життів. Однак і надалі щодня у нас помирають люди від коронавірусних ускладнень. Ми не хотіли б знову повертатися в такі жорсткі рамки. Тому тримаймо руку на пульсі щодо розвитку подій і нагадуймо людям, що правила соціального дистанційування й маскового режиму мають діяти. І поки, надалі, ми не можемо дозволити собі масові розважальні заходи 
 
Денис Шмигаль прем'єр-міністр України
 
Ми пішли на послаблення, але люди мають бути свідомими загрозі коронавірусу, яка нікуди не зникла.
 
Однак, як зазначив міністр охорони здоров’я країни Максим Степанов, вже з десятого червня, відповідно плану виходу з карантину в Україні, почнуть роботу бази відпочинку.
 
Максим Степанов міністр охорони здоров'я України
 
Цей етап передбачає, в тому числі, початок функціонування баз відпочинку. Всі ці бази відпочинку можуть функціонувати з дотриманням правил, встановлених міністерством охорони здоров'я. Вони всі вже є на сайті міністерства охорони здоров'я, всі можуть з ними ознайомитися.
 
У той же час, зазначають міністерські, відкриття баз відпочинку буде залежати від епідеміологічної ситуації в окремих регіонах країни. На офіційному сайті МОЗ зазначено – рішення про перехід до настпуного послаблення карантинних заходів та відкриття турбаз, буде приймати кожна область ідивідуально.Рекомендації міністерства по відкриттю баз наступні: усім працівникам повинні вимірювати температуру тіла. На базі повинні бути присутні антисептики. Поза номером відвідувачі повинні носити захисну маску. Уникнення черг. Лежаки на пляжах повинні бути розташовані з урахуванням соціальної дистанції. Людина, у якої виявили симптоми ГРВІ, підлягає ізоляції. Харчування має здійснюватися в номерах, ресторанах, обідніх залах по системі замовлень.
 
Максим Степанов міністр охорони здоров'я України
 
Що стосується конкретного розташування баз відпочинку, в залежності від регіону, ви знаєте, що у нас на території країни діє адаптивний карантин та при досягненні показників, які діють на території тієї чи іншої області, є можливість переходу у наступний етап, тобто етап, в якому передбачено відкриття баз відпочинку, то у цьому випадку вони починають роботу.