Через війну в Україні відбудеться історична зустріч. Вперше зустрінуться Джо Байден та Сі Цзіньпін

14.11.2022 11:40   -

14 листопада президент США Джо Байден вперше зустрінеться з головою КНР Сі Цзіньпіном. Захід відбудеться на тлі найнижчого рівня стосунків держав за останні 10 років, – йдеться в матеріалі «УНІАН». На порядку денному – зокрема, конфлікт навколо Тайваня та війна в Україні. «Я знаю, що я прийду туди сильніше, але мені це не потрібно. Я знаю Сі Цзіньпіна. Ніколи немає жодних прорахунків щодо позицій кожного з нас», – сказав Байден і додав, що сподівається побудувати із очільником КНР «основу для стосунків».

15 листопада президент Володимир Зеленський виступить на саміті G20 в Індонезії. Звертатиметься до партнерів очільник України – онлайн, – пише РБК Україна. Як запевнив Зеленський, «наша позиція буде представлена дуже змістовно. Ми публічно відповімо на велику кількість питань, щоб їх чули всі наші люди, усі наші партнери». путіна на саміті не буде.

Заступник міністра оборони США зі стратегічних питань Колін Каль вважає, що найближчим часом в Україні відбуватимуться лише артилерійські дуелі – у сторін не буде можливості наступати. Однак рф, скоріш за все, посилить ракетний терор, – передає видання «Голос Америки». Також окупанти планують «обстрілювати українську цивільну інфраструктуру крилатими ракетами та іранськими безпілотниками”, – сказав Каль.