Через негоду у харківському аеропорту скасовані авіарейси

23.01.2013 18:31   -
Автор:

Євгенія Кутнова кореспондент

-У харківському аеропорту бунт пасажирів. Вже другу добу більше ста людей не можуть вилетіти до свого місця призначення.

Це пасажири авіарейсу номер сімсот двадцять шість на Дубаї. Їхній літак не зміг здійснити посадку й прийняти їх на борт. В аеропорту пояснили – через несприятливі погодні умови.

Сергій Твердохліб начальник аеродромної служби аеропорту

-Вчера самолет, который не сел в харьковском аэропорту…не сел по условиям видимости. Потому что командир экипажа принял решение, что данная видимость для него недостаточна.

В авіакомпанії цього рейсу про видимість ані слова, кажуть – літак не зміг би піти на посадку через непрочищену смугу у Харкові. І цю інформацію їм начебто підтвердили і в донецькому аеропорту, звідки він летів.

Лариса Стримоухова харків'янка

-Мы звонили вчера в донецкий аэропорт и нам сказали, что из-за того, что не приготовили вчера полосу, не посыпали ее реагентом харьковский аэропорт не смог принять.

В аеропорту наполягають: прильотів взагалі немає саме через негоду.

Марина Морозова начальник центральної диспетчерської аеропорту

-По прилету самолетов сегодня ничего не прилетело. Утренние рейсы они не прилетели, потому что погодные условия не позволили этого сделать.

Тим часом пасажирам інших рейсів дивом вдається приземлитись. Ось літак з Москви. Люди виходять задоволені. Заручники ж  рейсу на Дубаї тепер взагалі розгублені.

Лариса Ластовицька хоче відлетіти в Дубаї

-Мы теряем в билетах, соответсвенно содержание. Представьте люди седят без еды, без воды. До сих пор нам представители не предоставили даже стакана воды. Ни детям, ни нам, ни беременным женщинам, никому не предоставили.

Люди були готові їхати у Донецьк, звідки літак може вилетіти на Дубаї. Та їм авіакомпанія не надала транспорт, наголошуючи – виліт тільки з Харкова. Після приїзду телекамер, представники авіакомпанії вирішили хоча б нагодувати пасажирів. Виліт для них відмінили і сьогодні.

Владислав Дьомін представник авіакомпанії

-Пожалуйста проинформируйте пассажиров, что рейс отменен и мы попытаемся выполнить рейс, дополнительный рейс завтра. Всех пассажиров, как и вчера мы поселим в гостиницы, неместных обеспечим питанием и всем остальным.

Через ожеледицю з харківського аеропорту відмінили ще ряд рейсів. Кажуть роблять усе можливе, однак проти погодніх умов-безсилі. Така сама ситуація була і в Києві.
Страждають від негоди й пасажири автобусів. У Полтаві взагалі відмінили перевезення. На Харківщині чергують інспектори ДАІ.

Віталій Семиліт старший інспектор взводу супроводу УДАІ в Харківській області

-Осуществлялось сопровождение рейсовых автобусов, которіе перевозят большое количетсво пассажиров. На територии Харьковской области за двое суток было сопровождено более тридацти пяти-сорока автобусов.

Зранку фури через ожеледицю взагалі не пускали в місто.

Олексій водій фури

-Мы стояли в  Харькове. Где? На стоянке пережидали, пока погода будет нормальная.

Працівники ДАІ закликають утриматись від поїздок найближчим часом.

Євгенія Кутнова, Віктор Ноздрачов.Харьковские Известия