Через брак ракет. Штати поки не готові надати Україні далекобійні ATACMS

01.04.2023 13:37   -

Керівник Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що Америка поки утримується від надання Україні ракет дальнього радіуса дії ATACMS. «Та я б не передбачав нічого на майбутнє. З військової точки зору, у нас відносно мало ATACMS, ми також повинні бути впевнені, що підтримуємо наші власні запаси боєприпасів», – цитує Міллі видання «Дефенс ван».

Прем’єр-міністр Словаччини Едуард Геґер наголосив, що єдиний мирний план, який треба підтримувати світовій спільноті, – це формула миру президента Володимира Зеленського. «Це мирний план України. Це ми маємо поважати і підтримувати. Усі демократичні та розвинуті країни світу»,- передає «УНІАН».

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ЄС готовий «порушити табу», щоб допомогти Україні відбити російське вторгнення. Про це заявив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель. Видання «Der Standard» уточнює, що йдеться про кошти, які представники Євросоюзу готові надати Україні. «Ми робимо ще один великий крок: ми працюємо разом, щоб забезпечити Україну боєприпасами, яких вона так відчайдушно потребує», – сказав Боррель.

ОСТАННІ НОВИНИ