Цены снизились, молока стало больше, а вот мяса не хватает

26.06.2012 20:14   -
Автор:

За п’ять місяців на Харківщині надоїли близько двохсот тисяч тон молока. Збільшується і поголів’я крупної рогатої худоби  – майже на вісімсот корів, сотня з яких племінні.
В той же час виробництво курятини скоротилось на п’ятнадцять відсотків. Але фахівці запевняють, споживачі перебоїв з м’ясними продуктами не відчують. Керівництво області вже працює над виправленням ситуації і до кінця літа виробники вийдуть на заплановані обсяги.

Олена Кулик, в. о. начальника ГУ агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації:

-У травні цього року відновила роботу ТОВ Курганівський бройлер за травень-червень посаджено курчат на вирощування 450 тисяч, частина з них 70 тисяч вже реалізована на забій, в наслідок чого вже вироблено 300 тон м’яса бролейрів.

Споживчі ціни на інші сільгосптовари мають тенденцію до зниження. За п’ять місяців овочі здешевшали на десять відсотків, так буде і надалі, запевняють фахівці. Це стало можливим завдяки ярмаркам-продажам, яких вже проведено в області понад дві з половиною сотні, ще півтисячі пройдуть до кінця року.

Юрій Сапронов, заступник голови Харківської облдержадміністрації:

-Индекс потребительских цен на продукты питания, которые входит в рейтинг показателей кабинета министров, за 5 месяцев этого года составил 99,2%, то есть индекс дефляционный. При среднем показатели в Украине 99,4.

Ціна на соціальні сорти хліба протягом всього року, також зберігалась на визначеному у меморандумі рівні. Виробники хлібу виконали домовленість з обласною владою, хоч і не повністю, зазначив Юрій Сапронов: Салтівський та Кулиничівський заводи необґрунтовано на сім відсотків підвищили ціни на батони. Після попередження облдержадміністрації ціни повернулися до затвердженних, але спеціальна комісія все одно з’ясує причини подібних дій виробників.

Михайло Добкін, голова Харківської облдержадміністрації:

-Есть меморандум с производителями, торгующими сетями, по многим видам продукции, которая  имеет ярко выраженный социальный характер. Если кто-то будет эти меморандумы нарушать, будет целесообразно пригласить их на столь высокое собрание, чтобы они перед теми, кто представляет территориальную громаду несли ответ.

Андрій Соловйов, Евген Шинкаренко, Харьковские Известия.