Центри зайнятості та військкомати не вимагатимуть у харків’ян довідки про склад сім’ї та місце реєстрації

11.06.2020 12:22   -
Автор:
До Реєстру територіальної громади Харкова наразі підключено понад півтори тисячі різних суб'єктів. Це структури міської ради, державні організації, судді, нотаріуси. А тепер до нього підключили центри зайнятості, військкомати та виправні колонії. Це означає, що й ці органи, зазначив заступник міського голови з питань цифрової трансформації Олег Дробот, не вимагатимуть у харків'ян у паперовому вигляді довідки про склад сім'ї та реєстрацію місця проживання. Вони теж матимуть можливість формувати її самостійно через Реєстр. 
 
Олег Дробот заступник Харківського міського голови з питань цифрової трансформації
 
Подключаем новых субъектов, это порядка десяти процентов от общего объема бумажных справок, которые еще остались и потребляются в городе. Также очень важно, что мы сегодня решением исполкома узаконили возможность не обращаться в центры административных услуг, если информация в реестре не совпадает с реальностью. Жителям достаточно обратиться по телефону горячей линии 0 800 304 304, сказать о своем несоответствии и абсолютно законно эта информация будет подкорректирована, и в итоге жителю не нужно тратить время и обращаться в соответствующие инстанции.
 
Рішення набуде чинності з першого липня, підкреслив Олег Дробот. Також зазначив, що у «Жилкомсервісу», житлових кооперативів та ОСББ забрали фукнцію з видачі довідок про склад сім'ї та місце реєстрації. Нагадав, що харків'яни можуть ці довідки сформувати самостійно на "Порталі електронних сервісів". Крім того, повідомив заступник міського голови, досвід Харкова у створенні та веденні Реєстру тергромади перейматиме тепер вся Україна. 
 
Олег Дробот заступник Харківського міського голови з питань цифрової трансформації
 
Так, как Реестр территориальной громады Харькова является сегодня самым актуальным, самым наполненным и самым эффективным на территории нашей страны – у нас сегодня проведены переговоры с государственной миграционной службой Украины о том, чтобы Харьков поучаствовал, как пилотный город для создания реестра народонаселения. Это единый такой государственный большой реестр обо всех жителях Украины и сегодня это задача, которую активно решает государство, потому что им нужен такой же наполненный реестр, как у Харькова.
 
Така співпраця дозволить місту автоматично відправляти всі дані, які зібрані про жителів в органи державної влади. Наразі ця робота ведеться в паперовому вигляді – щотижня готуються звіти про зміни в реєстрі громади та надсилаються до Києва.