“Будущее леса в твоих руках”. В Харьковской области высаживают леса

08.04.2017 09:43   -
Автор:
"Майбутнє лісу у твоїх руках". Під такою назвою на Харківщині стартувала акція з висадки дерев. Вона розпочалася ще у середині березня, та завершиться за тиждень, 15 квітня. В рамках програми лісники області планують висадити 4.5 мільйони саджанців дерев на площі 817 гектарів. Цього року площа нових лісів повинна збільшитися на одну тисячу гектарів, а до 2020 року ще на три тисячі. Як триває висадка зелених насаджень ми вирішили перевірити на прикладі Жовтневого лісгоспу. 
 
Руслан Чагаровський дирктор ДП "Жовтневий лісгосп"
 
В этом году  высадим 250 000 деревьев. Из них дуб обыкновенный в районе 200 000, берёзу ,  всё остальное это липа, клён и рябина. Сегодня в рамках "Збережемо ліс" на территории Песочинской селищной рады это Октябрьский лесхоз наш, возле района "Мобиль" высаживаем здесь на рекреационной зоне берёзу, клён, липу. Всего в районе – 2 000. 
 
Окрім дубів, берез, кленів, горобини та липи лісники Харківщини подбали і про оновлення хвойних насаджень. Лише у Жовтневому лісгоспі цього року висадили близько 60 тисяч сосен. 
 
Олександр Попов перший заступник начальника управління мисливського та лісового господарства
 
По сосні нам необобхідно стоворити 590 га гектарів лісів. Робота на сьогоднішній день сьогодні завершена і обсяг порядка 3 мільонів сіянців сосни уже висаджено. Тобто весь необхідний комплекс забазпечено. 
 
Та головне завдання, кажуть лісники, зберегти все висаджене від чорних лісорубів та пожеж. Для цього проводять рейди з виявлення незаконної вирубки лісу. А всім любителям відпочинку на природі нагадують про заборону розведення вогнищ під час пікніків. Пам'ятайте, що залишене багаття чи незагашений недопалок може стати причиною виникнення пожежі. Яка за лічені хвилини може знищити все що вирощували роками.