Будинок по вулиці Конторській, 18, що постраждав після масштабної пожежі, відновлюватимуть поетапно

25.11.2020 15:15   -
Автор:
Наслідки жахливої пожежі, що 2 місяці тому вщент зруйнувала частину другого поверху у будинку по вулиці Конторській 18, продовжують локалізувати комунальні служби міста. Покрівля вже перекрита тимчасовим матеріалом, для того, щоб опади не потрапляли у квартири та виведене електропостачання. Також тимчасове. За рахунок бюджету міста, кажуть комунальники, планують відновити всі ділянки, що постраждали.  
 
Олександр Купріянов начальник відділу обстежень та планування КП "Жилкомсервіс"
 
В связи с тем, что дом этот памятник архитектуры, работу разбили на несколько этапов. На первом этапе сейчас выполнены работы по временному накрытию кровли. Второй этап сейчас, в настоящее время, это выполняется техническая документация – это техзаключение, это проект на электроснабжение и проект на ремонт кровли уже капитальный, ремонт фасада и ремонт перекрытий деревянных. Будет выполнен проект и по этому проекту весной начнутся работы.
 
Також у планах комунальників зробити капітальний ремонт під'їзду та замінити пошкоджені вікна. Для відновлення елементів будівлі залучатимуть різні профільні служби, далі – відповідні експертизи, а після ухвалення рішень -проведення тендеру
 
Олександр Купріянов начальник відділу обстежень та планування КП "Жилкомсервіс"
 
Процедура изготовления документации очень протяженная во времени, из-за того, что дом, опять же повторюсь, памятник архитектуры. То есть много согласований с архитектурой. Это все долго тянется.
 
Наразі приміщення, що стало епіцентром пожежі, не придатне для проживання. Все це, кажуть комунальники, поетапно відновиться та мешкати у будинку на другому поверсі можна буде як і раніше. Втім, вкотре комунальники закликають дотримуватись правил пожежної безпеки, не палити в ліжку та слідкувати за станом електроприладів у квартирах.