Будинок після пожежі, що по вулиці Червоноармійській 8/10 відремонтують до 1 травня

06.03.2013 18:05   -
Автор:

Наум Наумович показує свої квадратні метри. Обгоріла стеля, поплавлений пластик і накскрізь мокрі стіни, речі та меблі. Вогонь, що спалахнув у домі на Червоноарміській, бідкається чоловік, наробив лиха. Не пошкодував жодної у будинку квартири.  

Наум Бунін мешканець будинку

-Был ужас и страх. Мгновенно перекинулось с девятого, восьмого и на третий дошло, все подряд уничтожило.

Двадцять чотири квартири дев"ятиповерхівки потребують ремонту. Але поки стіни мокрі, каже Наум Наумович, господарям у власних помешканнях робити нема чого. Ліфт не працює. Воду, тепло підключили, світло є частково.

Олена Мітясова кореспондент

-На девятому поверсі, де і сталося возгоряння нині працюють будівельники, вони в короткі терміни мають застелити тут новенький дах.

Старі балки, точніше те, що залишилося від даху після пожежі, пояснює виконроб Микола, вони демонтували повністю. І тепер робитимуть все з нуля.
 
Микола Величко виконроб

-Вчера подняли металл на балки, профлист, сейчас грунтуем, красим,свариваем балки и приступаем к монтажу.

Перекриття між восьмим і дев"ятим поверхами теж мінятимуть. З дерев"яннних на залізобетонні.

Олександр Лемента заступник директора Департаменту житлового господарства

-Пожарные столкнулись с проблемой, когда горение наачлось внутри перекрытий, они не могли погасить этот огонь, не разрушив все эти перекрытия. Будут железобетонные перекрытия по металлическим балкам, то есть которые невозможно будет подпалить и невозможно будет, огонь не сможет все так уничтожить.

Пожежа в будинку по вулиці Червоноармійській сталася три тижні тому. Тоді з будівлі відселили тридцять п"ять родин. З усіма постраждалими особисто зустрівся мер міста Геннадій Кернес. Людям надали матеріальну допомогу: по тисячі гривень на кожного члена сім"ї. І в кого на час ремонту будинку не має де жити – розмістили в готелі Турист. Повернутися в свої домівки люди зможуть за місяць-два.

Олександр Лемента заступник директора Департаменту житлового господарства

-Мы поставили задачу перед строительной организацией к 1 мая закончить основные строительные работы по конструктивам.

Як тільки основні роботи будуть зроблені, ремонтники тоді візьмуться за оздоблювальні: ремонт під"їздів і вхідних груп.

Олена Мітясова