“Будь заметным”. Полицейские провели специальные уроки первоклассникам и подарили им фликеры и книжки о ПДД

04.04.2018 14:00   -
Автор:
До школи №105, завітали патрульні поліцейські, а також представник консультативної місії Євросоюзу, які разом з дітьми приєдналися до всеукраїнської акції "Будь помітним. Безпека понад усе"
 
Пітер Вілсон представник консультативної місії Євросоюзу
 
Правила безпеки для дітей дуже важливі, особливо у весняний період. Тому дуже важливо, щоб діти мали інформацію, щоб цю інформацію у школах надавали поліцейські, а діти її запам'ятовували і користувалися правилами. Окрім знань правил дорожнього руху, діти мають носити на своїх речах світловідбиваючі елементи. Адже по всьому світу гине дуже багато дітей, втому числі і тому що їх не завжди помічають водії. 
 
І саме для цього поліцейські завітали до школи, аби по-перше нагадати про правила дорожнього руху, а по-друге закцентувати увагу дітей на тому, що варто бути уважними і що не менш важливо помітними. Діти інформацію засвоїли і одразу продемонстрували.
 
Артем Шульга 7 років
 
Я вижу зеленый свет, я иду, я вижу желтый свет, я могу остановится, я вижу красный – стою! Это брелок для того чтобы можно было освещать. Когда ты идешь по дороге можно было  не переживать что тебя собьет машина, потому что когда на него попадает фара, то он светится и тебя может водитель заметить.
 
На законодавчому рівні використання світловідбиваючих елементів не є обов'язковим, а лише носить рекомендований характер, зазначають поліцейські. Але на багатьох дтячих рюкзаках є світловідбиваючи смужки, або ж спеціалізовані брелки – флікери. 
 
Марина Кульбачна начальник відділу із зв'язків з громадскістю Департаменту патрульної поліції в Харківській області
 
Ми повинні завжди розуміти що є безпека і вона повинна бути понад усе. Це може бути будь який браслет, це може бути флікер, брелок, все що завгодно, але воно буде відбивати світло і можливо колись воно наше життя збереже.
 
Акція "будь помітним" пройде у 200 школах по всій Україні. У Харкові це 15 закладів освіти де проведуть подібні уроки та вручать малечі флікери та книжки з правилами дорожнього руху.