Бронь від мобілізації: хто з українців має право на відстрочку (відео)

31.01.2023 15:21   -

Виконавці проєктів міжнародної технічної допомоги, міжнародні та українські неурядові організації, які реалізують гуманітарні проекти за кошти міжнародних партнерів, віднесені до тих, що мають право на бронювання. Докладніше дивіться у сюжеті Харьковских известий.

В Україні війна і мобілізація невід’ємна складова реалій сьогодення. Наразі до закону про призов і взяття на військовий облік внесено низку змін. Тепер замість воєнкоматів діють територіальні центри. Збільшилась і кількість документів, які треба пред’являти до цих центрів . До речі, днями Кабмін розширив список осіб, які не підлягають мобілізації. Так, активісти, які працюють у проєктах, що мають донорське фінансування, отримали право бути заброньованими.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

Зокрема відповідно до нової постанови до критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період підприємств тепер належать:

представництва донорських установ,

виконавці проектів міжнародної технічної допомоги,

представництва міжнародних організацій,

міжнародні та українські неурядові організації, які реалізують гуманітарні проекти за кошти міжнародних партнерів, згідно з переліком, затвердженим МЗС або Секретаріатом Кабінету Міністрів України.

Всі спеціалізовані установи, міжнародні та українські неурядові організації, їх представництва, які реалізують гуманітарні проекти за кошти міжнародних партнерів, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, подають список до Секретаріату Кабінету Міністрів України або МЗС. В уряді акцентували, що попередня постанова не регулювала питання бронювання працівників громадських організацій, тож такі зміни були необхідні.

ОСТАННІ НОВИНИ