Британские специалисты проводят семинар по контролю численности беспризорных животных

16.10.2012 19:08   -
Автор:

Британські фахівці з зоозахисної компанії на харківській землі. У муніципальному притулку для тварин. Приїхали поділитися більш ніж сторічним досвідом поводження з безпритульними тваринами.

Брайан Фокнер експерт компанії допомоги безпритульним тваринам (Великобританія)

-Головна мета нашої організації у Харкові – поділиться тими знаннями, які у нас є. Ми допоможемо, навчимо, дамо поради – як правильно робити відлов і утримувати тварин.

Не тільки послухати, а й записати пару слушних порад до Харкова приїхало багато охочих. З 14 міст України. На питання чому саме у Першій столиці проходить семінар, іноземні фахівці впевнено говорять.

Деббі Доусон керівник компаніїї допомоги безпритульним тваринам (Великобританія)

-Я вважаю, що ми саме у вашому місті побачили зелене світло у вирішенні проблеми з безхатніми тваринами в України. У вас побудували гарний притулок, який відповідає європейським нормам. Тепер вам потрібен досвід, щоб вдосконалювати свої навички. Ми ним з вами поділемося. Побажаю вам вдачі тільки вдачі.

Семінар проходить в два етапи. Спочатку іноземці у вигляді лекцій розповідають про існуючі норми утримання тварин у європейських країнах. А ось завтра на практиці покажуть як займатися відловом тварин.

Юлія Шаповалова директор КП "Центр поводження з тваринами"

-Это очень важная практика. В Украине такому поучиться негде, поэтому мы очень рады, что они приехали со своими презентациями, фотографиями, привезли средства отлова и еще покажут как ими пользоваться.

Українські ж колеги побачивши міський притулок для безпритульних тварин говорять так. Харків першим подав руку чотирилапим.

Олег Качкан депутат Київської міської ради, директор центру ідентифікаціі тварин в м. Києві

-Дуже чудовий притулок, дуже чудова мета, стратегия. Варто розвивати є, що почерпнути навіть для Києва у нас теж є притулок і декілько громадських – чотири. Прекрасний у вас досвід, мені сподобався підхід, тобто позиція влади до утримання, до подальшого відношення до тварини.

Ігор Бескровний, Євген Шинкаренко Харьковские Известия