Британські фахівці у Харківському притулку проводять стерилізацію тваринам

06.06.2013 16:53   -
Автор:

Віктор Юрченко прийшов до притулку для тварин зі своєї норовливою Муркою, яка не любить позувати на камеру. Два роки тому пенсіонер знайшов кішку в лісі.

Віктор Юрченко пенсіонер

-Уже 4 помёта принесла. Столько котов. Поэтому решил обратиться сюда за помощью.

Мурку Віктора Юрченка у центрі поводження з тваринами оперуватимуть ветеринари закордонні, з Великобританії. Подібне медичне втручання у приватній кліниці коштує від п"ятиста гривень, але англічани  робитимуть операцію безоплатно. Як і іншим клієнтам-пільговикам притулку. Стерилізують британці. Асистують – харківські фахівці. Мовний бар'єр долають.

Олена Лаптій ветеринар КП "Центр поводження з тваринами"

-Я немножко владею языком, сама была в Англии 2 раза. Но всё же в несовершенстве знаю английский. Поэтому что-то объясняю на руках, на пальцах.

У спільній роботі британські ветеринари вчать новій методики оперування тварин.

Андреа Роудс ветеринарний лікар (Великобританія)

-Ця методика пов'язана з операційними маніпуляціями. Суть у тому, що хірургічне втручання мінімальне. Тому швидше заживає операційна рана, і менший шрам залишається у тварини. Це дозволяє собаки або кінці швидше адаптуватися після операції.

Британські ветеринари пробудуть у Харкові тиждень. За цей час обіцяють зробити вакцинацію п'ятдесятьом тваринам. Та на черзі бажаючись – у чотири рази більше. Цих пухнастиків оперуватимуть вже місцеві фахівці, які пройшли навчання у закордонних колег.

Юлія Шаповалова директор КП "Центр поводження з тваринами"

-Мы будем эту акцию продолжать по бесплатной стерилизации. Каждую неделю мы будем какое-то колличество людей по списку приглашать и таким образом оперировать животных уже силами КП, на нашей базе, нашими врачами.

За час акції – вже проведено більше ста операцій, у центрі обіцяють – за півроку кількість стерилізованих тварин збільшится втриччі.

Олена Завгородня