Боротьба зі сміттям у під”їздах

18.03.2013 22:53   -
Автор:

Відходи будматеріалів, старі вікна та двері, побутова техніка і це не весь асортимент непотребу, яким жителі висоток захаращують відкриті балкони загального користування. Замість того, аби сміття віднести на звалище, жителі цього будинку, що на Грицевця, роками зберігають його на холодній зоні.

Оксана Яроменко начальник відділу технічної безпеки КП "Жилкомсервіс"

-Это места для общего пользования, тоже для просушки белья, но не для складирования негабаритного мусора. Как мы видим, жильцы неправильно используют это помещение и захламляют его сгораемыми предметами.

Саме така недбалість мешканців, кажуть фахівці, стає причиною виникнення пожеж. І таких випадків, лише минулоріч, більше півдесятка у цьому мікрорайоні, що на Рогані.

Любов Новик начальник дільниці № 50 КП «Жилкомсервіс»

-Анализируя последнее время, количество пожаров, произошедших, причины везде были – хлам. Хлам на холодной зоне, хлам  в подъезде, хлам в бывшей комнате консъержки. Такие причины. Ну боремся, незнаем уже как призвать население, людей, чтоб они понимали, что это все таки своего рода бомба   

Так, аби інцедент попередити, комунальники чи не щодня оббивають пороги, "халатних" власників квартир з попереджувальними листівками. Відчинають не всі.

-У вас холодной зоне, вы храните, вижу там……

-Та пошли вы все. 

-Вот так вот.Так они розгаваревают и с нами.

З такими, не раз йшли на діалог і самі сусіди. Бідкаються, через недбалість одного – можуть постраждати всі.

Олександра Маловіч жителька будинку №20 по вулиці Грицевця

-Не думают о том, что пожар, сгорим мы все из за кого-то. Зачем это надо!

Маргарита Бородай жителька будинку №20 по вулиці Грицевця

-Пожар если начнется – не успеют выйти. Есть такие люди престарелого возраста. Есть дети которые остаются дома. Они действительно не сориентируются и просто задохнутся.

Так, балкони, набиті різноманітним непотребом, у разі виникнення пожеж обмежують доступ рятувальників. Пані Лідія, відхрещується, своє майже все вивезла.

Лідія Гаврилівна жителька будинку №20 по вулиці Грицевця

-Свое я убрала, я вам сказала. Тачку? Она здесь вам мешает, вот эта тачка?? Нет! В квартиру я ее не занесу. Печку вывезли отсюда. Соседское я трогать не буду.

Жителів, які продовжуватимуть захаращувати балкони та сходові клітки сміттям попереджатимуть тричі. Після цього штрафуватимуть. На сьогодні вже складено більше ніж півтисячі адмінпротоколів.

Леся Кочержук