Боротьба з довгобудами

28.01.2013 18:17   -
Автор:

Боротьба із довгобудами. ІнспЕктори архітектурної комісії занепокоєні їхнім станом. Адже незавершені висотки довго стоять замороженими і навіть не законсервовані належним чином. Це загрожує руйнацією. Площа недобудов складає чотириста тисяч квадартних метрів. Вони знаходяться по вулиці Челюскінців, Героїв Сталінграда, Шевченка.

Євгенія Кутнова кореспондент

-Половина міських довгобудів знаходиться на завершальній стадії. Рівень їх готовності від тридцяти до семидесяти відсотків. Серед них- ось цей будинок на Олексіївці. Він вже зведений на вісімдесят відсотків. Коли продовжиться будівництво,- кажуть в архітектурній інспекції, питання відкрите.

Олександр Мальцев начальник інспекції державної архітектурно-будівельної комісії в Харківській області

-Там создана асоциация, организация инвесторов, но пока дом не предъявлялся, пока очень много вопросов, пока ответов нет.

Власник об"єкту на Олексіївці запевнив: будинок здадуть в експлуатацію в травні цьогоріч. У списку довгобудів опинився і об"єкт по вулиці Леніна. На заваді зведенню стала криза,- пояснює забудовник Дмитро Кутовий. Однак наразі роботи поновлені. Цьогоріч висотку також обіцяють здати.

Дмитро Кутовий забудовник

-Ответственные застройщики стараются двигаться шаг за шагом, бросая свои силы на те обьекты для завершения которых необходимы минимальные ресурсы, двигаясь дальше. Такой стратегии придерживались мы. Из девяти обьектов, с которыми мы входили в кризис, пять мы завершили, сейчас работаем над остальными.

Цьогоріч,- каже Дмитро Кутовий, є всі шанси розпочати посткризовий період в галузі будівництва. Ринок нерухомості потроху почав оживлятись. Однак є й такі об"єкти в місті, рівень готовності яких складає усього п"ять відсотків. Тим, хто не здатний продовжити будівництво, в архітектурній інспекції пропонують віддати їх більш спроможним забудовникам.

Олександр Мальцев начальник інспекції державної архітектурно-будівельної комісії в Харківській області

-Такие предложения начали уже прорабатываться в городском совете. Понимаете, что меня беспокоит больше всего в этой ситуации ,что на некоторых обьектах люди выкупили жилье. Может быть не все, но в какой-то части. И оно не может вечно стоять.

Список довгобудів архітектурні інспектори передали до міської ради. Готується запит і в обласну адміністрацію. Там шукатимуть можливості, як доводити будівництво до фінішної прямої.

Євгенія Кутнова