Боротьба із бурульками

30.01.2013 19:01   -
Автор:

Морози, сильний сніг. А тепер відлига. Така мінлива погода- найкращий друг бурульок. І їх у місті вже чимало звисає з дахів та загрожує безпеці перехожих.

Наталія

-Я работаю на Рымарской и шла и прям передо мной падали сосульки, прям передо мной упали, и ещё висели сосульки.

Наразі в місті працює шістнадцять бригад альпіністів, в кожній по дві людини. Та якщо скарг від городян побільшає – кількість робочих груп збільшать вдвічі.

Роман Нехорошков директор Департаменту житлового господарства

-Мы принимаем все заявки на телефон диспетчерской службы 15-62 для того чтобы отрабатывать эти заявки с участками жилкомсервиса, ну и направлять соответственно бригады альпинистов в те, самые проблемные места, где требуется быстрое снятие сосулей и снятие наледей с кровель.

Поки таких заяв в диспетчерську службу з початку тижня прийшло трохи більше десятка. А ось про прибирання криги з будинків некомунальної форми власності мають подбати їхні власники. І ще ставити огорожу та вішати попереджувальні оголошення. Поки що, підприємці й кооперативи робити це не поспішають.

Аліна лікар

-Мер предосторожностей я не вижу нигде никаких.

Ганна держслужбовець

-Видела, в двух местах, ограждения и надпись, "Осторожно сосульки"

Комунальники закликають городян бути обережними на вулицях, аби вберегтися від падіння бурульок

Любов викладач

-Ну, зрозуміло, що не треба ходити під краєм цих будівель.

Якщо будинок комунальної власності – звертатись за адресою. На виклики фахівці зобов"язані відреагувати. І хоч робота альпісністів потребує неаби якого ризику і оснащення, навести лад на дахах і прибрати льодову небезпеку спеціалісти обіцяють.

Анастасія Полякова