Борьба за территорию

10.08.2012 13:25   -
Автор:

 

Селище Герцина, перевулок Нанайський. Місцеві мешканці оточили нових власників території, де наразі знаходиться єдиний на увесь мікрорайон дитячий майдачник.

Сергій Баларин ,місцевий мешканець:

– Единственная площадка, начиная от трамвая и кончая Коммунальное. То есть на такую огромную територию единственная.

Люди розповідають, що десятками років ця територія використовувалсь тільки для забав та відпочинку дітей. Тепер її хочуть в них забрати.

Тетяна Проуторова, місцева мешканка:

Они нам угрожают, что мы не имеем никакого законного права. Мы хотим поставить здесь машины, ну чтобы они ничего не начали делать, они сказали, что вызовут эвакуаторы.

Нові власники придбали землю у чорнобильця та ветерана Великої вітчизняної, яку їм виділили кілька років тому. Та місцеві мешканці проти усілякого будівництва тут ,- кажуть, захищають інтереси своїх дітей. До того ж, якщо на цій ділянці з’явиться ще два будинки, то вулиці стануть ще вужчі і навіть машини не зможуть розвертатись.

Олена Кравцова, 11 років:

– Хотят здесь построить дома, снести вот эти ворота, сетку, площадку ту.

Кирило Альохін, 12 років:

– Тут обычно на ту площадку все приходят, все дети, даже мои друзья, одноклассники, которые живут на том участке, с этого участка приходят. Все играют в футбол, волейбол.

Олена Халанська, місцева мешканка:

– Конфликтая ситуация никому не нужна, мы мирные жители и хотим, чтобы наши дети росли в мире и спокойствии. А они. Мы просим покамеcть до разрешения вопроса.

Та новоспечені господарі взагалі щось коментували відмовляються.

Один з господарів території:

– Я хазяин, но не хочу общаться. А почему? В чем проблема? Ну, не хочу просто и все. Будем решать с жильцами, чтобы без скандала.

Депутат міськради Анатолій Денисенко розповідає, що нові господарі не мають документів на будівництво, і на компроміси поки що не йдуть. Адже їм вже пропонували іншу ділянку у Великій Данилівці та поряд цього мікрорайону.

Анатолій Денисенко ,депутат Харківської міської ради:

– Городская власть на сегодняшний день ищет компромиссы. Подбираем место для строительства коттеджей в другом месте Харькова, чтобы эту зону вернуть в городскую громаду и сделать место рекреации. Сам собственник, как нормальные люди, ищет коммерческий подход. Пытается получить конфликтную экономическую выгоду.

Люди ж кажуть, те що ця територія тепер приватна власність, розуміють. Але все ж хочуть аби цей майданчик залишився для їхніх сотень дітей. Тож сподіватимуться, що нові власники таки погодяться на інші території.

Євгенія Кутнова, Віктор Ноздрачов. «Харьковские Известия».