Более 50 протоколов. В полиции отчитались о том, как борятся с незаконной торговлей

21.03.2017 15:16   -
Автор:
Менше тижня пройшло відтоді, як у стінах мерії відбулась спільна владників Харкова з правоохоронцями нарада щодо несанкціонованої торгівлі. І ось в поліції розповіли про перші результати боротьби з горе-бізнесменами. 
 
За останній тиждeнь патрульні склали на порушників у сфeрі торгівлі близько 50-ти адміністративних протоколів. Наприклад, на одну із продавчинь, яка здійснювала торгівлю бeз відповідних докумeнтів, полісмeни склали протокол за ст. 152 КУпАП. Громадянка отримала від інспeкторів патрульноі поліції докумeнт, після чого припинила торгівлю. Надалі адміністративні матeріали, складeні поліцeйськими, пeрeдаються на розгляд місцeвим адміністративним комісіям, які встановлюють відповідальність порушників.
 
Нині за незаконну торгівлю порушникам загрожує штраф від 340 до 1360 гривень. Торгівля біля виходів і в переходах метро, вздовж вулиць. Цукерки, молоко, продовольчі товари. Кавомашини. Наливайки. Все це під забороною. І з усім цим будуть боротися. Поліція пообіцяла стати на бік законності. 
 
Вадим Лісничук начальник патрульної поліції м. Харкова 
 
Будемо відпрацьовувати кожний район окремо. Не просто бажано, а необхідно, щоб був предствник з поліції, з благоустрою і фіскальної служби. Чому!? Тому що є різні моменти. Якщо брати кавомашини, ситуацію вивчали. Якщо транспортний засіб стоїть без порушень ПДР  і в нього є всі документи, ми не можемо нічого зробити. Відповідно перевірити наявність всіх документів і справжність цих документів – це може як фіскальна служба, точно так само і представники з благоустрою. 
         
Всіх вуличних торгашів, які хочуть працювати в правовому полі поліцейські повинні направити на ринки.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Есть специально отведенные места, есть специально отведенные рынки. Для малоимущих лиц эти рынки будут работать бесплатно. Выделены места для социально незащищенных людей, которые  совершенно бесплатно могут стоять там и торговать. Когда бабушка-дедушка вырастили на своем приусадебном участке груши, яблоки там гарбуз, семечки, фасоль, петрушку и так далее. Они могут прийти на рынок, им будет определено место, совершенно бесплатно. Никаких сборов с них не будет собираться, и они там могут торговать. Но на улице мы сегодня не должны позволять торговать.