Более 2 часов о достижениях и вызовах для страны. Президент провел первую в этом году открытую пресс-конференцию

01.03.2018 15:21   -
Автор:
Понад дві сотні закордонних, центральних та регіональних засобів інформації зібрались на прес-конференцію Президента України "Виклики -2018 року". Гарант заходить до зали в гарному настрої. На фоні жовто-блакитного стягу Петро Порошенко розпочинає свою зустріч із медіа з півгодинного вступного слова. Спершу акцентує увагу про минулорічні досягнення країни.  
 
Петро Порошенко Президент України 
 
Дуже важливі кроки зроблені в напрямку децентралізації. Хочу наголосити, що це одна із моїх ключових передвиборчих зобов’язань і нарешті це стало реальністю. І вже нарешті приносить перші плоди для територіальних громад і в інтересах місцевих громад.      
 
Задоволений Президент і роботою Парламенту і щодо пенсійної, освітньої та медичної реформ. Значним успіхом для країни, наголошує Гарант,  є і затвердження складу нового Верховного суду і відкриття кордонів в рамках безвізового режиму. Та  позитивні зміни, визнає Петро Порошенко, спостерігаються не у всіх напрямках.  
 
Петро Порошенко Президент України 
 
Головним викликом є соціальний виклик. Бідність  низький рівень та незадовільна якість життя переважної більшості українців. Люди цим, абсолютно природно, що розчаровані. Я це незадоволення розумію. І повністю поділяю.  З одного боку як 2014 рік як згадаєш здригнешся. Але ми вистояли. Та все одно не полишає відчуття, що зробили не все що могли. Так ми відновили економічне зростання 2% до ВВП чи трохи більше це звичайно краще ніж "-15" чи не так. Але очевидно, що досягнуті темпи є категорично неприйнятними  і недостатніми, щоби забезпечувати  символічне , але відчутне зростання зарплати і пенсій. Їх замало, щоби дати кожному українському громадянину якісні освіту, медицину, гарантувати безпеку.  
 
2018 рік , зазначив Президент, має стати продуктивним роком для України. Та головним викликом досі залишається війна на Донеччині та Луганщині. Петро Порошенко, заявляє, держава і надалі налаштована зміцнювати армію. Щодо відновлення територіальної цілісності, то Президент схиляється все ж до мирного політико-дипломатичного способу.
 
Петро Порошенко Президент України 
 
Ми будемо дотримуватися Мінських домовленостей і наполегливо добиватися розміщення миротворчої місії ООН на прийнятних для України умовах. Миротворці – важлива складова відновлення суверенітету територіальної цілісності і незалежності нашої держави. 
 
Журналісти цікавляться, чи очікувати країні дострокових парламентських виборів. Петро Порошенко, каже не варто, бо задоволений роботою Верховної ради. Незабаром Парламент вже має ухвалити  ряд важливих рішень. Серед них: призначення  глави Нацбанку, повне оновлення складу ЦВК, доукомплектація Конституційного суду. Звісно не обійшлося без питання, чи  балотуватиметься Петро Порошенко на другий термін.
 
Петро Порошенко Президент України 
 
Я точно – 100% буду брати участь в президентських виборах – як виборець . Точно буду голосувати. І буду голосувати в Україні. В Києві.  Я наголошую, що після виборів буду жити в Україні в будь-якій якості. І я абсолютно не байдужий до України. І я зроблю все щоб не допустити реваншу. Я не розумію, про який варіант Б ви говорите. Я не програв ще  в своєму житті ще жодної виборчої кампанії.