Бойові навчання у Подворках

12.07.2012 22:12   -
Автор:

Євгенія Кутнова кореспондент

-Півтори тисячі студентів із дев"ятнадцяти вишів міста проходять бойову підготовку на полігоні, що у Подворках. З них кожна десята- це дівчина. Восени вони отримають звання лейтенанта.

Тут для них не іграшки, а справжня битва за виживання. Хлопців та дівчат вчать атакувати ворога, влучно стріляти та працювати із бойовою зброєю. Смугу перешкод вони проходять вперше, і вдало. Ще одне випробування- лягти в окоп, а по тобі проїде танк. Для бійців- це один із головних тестів. Ми також вирішили перевірити це не собі. Після такого, і кореспондентам можна сміливо йти у танкісти,- жартують керівники взводів. Кажуть, головне, аби бажання було. А керувати такою машиною можна навчитись.

Дмитро Черкашин курсант танкового училища

-Ниче сложного, главное исполнять команды командира, главное – спокойтвие. Езда на танке ни с чем не сравнится.

Олексій Усатов інструктор з водіння танку

-Уже произошло двенадцать выпусков курсантов и все, которые были военные кафедры, все проходили через мои руки по вождению.

Окрім того, є взводи, де вчать маскувати бійців від ворога. Допомагають у цьому димові гранати. Як саме, демонструють на практиці.

Олег Верещагін підполковник запасу

-Для приведення димової міни в дію, ми берем терточку і під кутом сорок п"ять градусів делаєм рух. Потім віддаляємся на безпечну відстань до двадцяти метрів. Зараз студент виконає. Чи давайте ви? Так, давайте я.

А ще курсанти проходять тактичні завдання. Їх вчать ходити у розвідку та працювати із радіаційною зброєю.

Ярослав Бистров командир взводу

-Наша цель- не допустить или максимально уменьшить потери войск при их действии в радио-, химической или биологической опасности.

Навчання на полігоні проходитимуть ще два дні. Після того, студенти можуть призиватись до лав Збройних сил України.

Євгенія Кутнова, Ігор Луханін.Харьковские Известия